Πριν λίγη ώρα, ανακοινώθηκε από την Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου η απόφαση της σχετικά με την επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχιούχων του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Θυμίζουμε ότι οι πτυχιούχοι των ανωτέρω προγραμμάτων, δεν έχουν δικαίωμα στη διδασκαλία. Δεν τους έχει δοθεί παιδαγωγική επάρκεια και δεν έχουν ενταχθεί σε κωδικό ΠΕ που να τους επιτρέπει την είσοδο τους στην εκπαίδευση.

Όλα τα ανωτέρω τα γνωρίσαμε καλύτερα κατά το παρελθόν, μέσα από την πλειάδα ενεργειών του συλλόγου των φοιτητών και πτυχιούχων του Ελληνικού Πολιτισμού. Είχαμε και παλαιότερα αναδείξει το θέμα δίνοντας τον λόγο στον πρόεδρο του συλλόγου κο Νικόλαο Προικιό, ο οποίος μας είχε μιλήσει για όλες τις ενέργειες που είχαν κάνει με σκοπό την άρση του αποκλεισμού αυτού, μιλώντας από την πλευρά τους για μια χρόνια αδικία την οποία υφίσταται ο συγκεκριμένος κλάδος λόγω συντεχνιών.

Η συγκεκριμένη απόφαση,αποτελεί απόφαση σταθμό μιας και όμοια της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν. Η ευθύνη για την τελική υλοποίηση της, είναι τώρα στο υπουργείο Παιδείας και τον εκάστοτε υπουργό. Θα παρακολουθούμε το θέμα αυτό και θα σας ενημερώνουμε για κάθε νεώτερο.