Μετά από πρόσκληση του επικεφαλής Σταύρου Κασιμάτη, συνεδρίασε την Πέμπτη 27 Ιουνίου ο συνδυασμός «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» με θέμα την πορεία του συνδυασμού μετά τις δημοτικές εκλογές. Στην συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν ή εξουσιοδότησαν τον Δήμαρχο, 43 μέλη της παράταξης, έγινε διεξοδική συζήτηση και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

1. Η παράταξη «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» δημιουργήθηκε πριν από 14 χρόνια, κέρδισε σε τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις την εμπιστοσύνη των δημοτών και ως διοίκηση του Δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη, τίμησε την εντολή του Κορυδαλλιώτικου λαού, παρήγαγε σημαντικό έργο και ολοκλήρωσε υποδομές που δεν είχαν υλοποιηθεί επί πολλές δεκαετίες.
2. Για όλα αυτά, στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου υποστηρίχθηκε από το 37,5% των πολιτών και κέρδισε 15 από τις 41 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο με σημαντική διαφορά από την δεύτερη παράταξη που, αν και εξέλεξε Δήμαρχο, έλαβε το 21,5% των ψήφων και διαθέτει 9 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
3. Το σύστημα της απλής αναλογικής θεσμοθετήθηκε για την συνεργασία των παρατάξεων στη βάση αρχών- αξιών, προγράμματος και διαφάνειας και όχι για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και προσωπικές στοχεύσεις πέρα και πάνω από την εντολή που έδωσε το εκλογικό σώμα. Τέτοιου είδους πρακτικές, που λειτουργούν εναντίον της δημοκρατίας, οδηγούν τους πολίτες στην απογοήτευση, την αποχή, ακόμα και την εχθρότητα και την αμφισβήτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
4. Ως παράταξη «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» θα τιμήσουμε την εντολή του Κορυδαλλιώτικου λαού για αυτόνομο ρόλο, υπεύθυνη, εποικοδομητική αντιπολίτευση και δημόσιο έλεγχο. Αυτό υπαγορεύει η δημοκρατική μας συνείδηση με την οποία ασκήσαμε διοίκηση όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κυρίως όμως υπαγορεύεται από την υπευθυνότητα και τη βούληση μας να συνεχίζουμε να λειτουργούμε προς όφελος της πόλης και των δημοτών, ανεξαρτήτως θέσεων και ρόλων. Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα κρίνουμε το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης.
5. Με βάση τα παραπάνω, απορρίπτεται η πρόταση των 8 δημοτικών συμβούλων για συμμετοχή στη διοίκηση του Δήμου.
6. Καλούμε τους 8 δημοτικούς συμβούλους , Ι. Μελά, Η. Κοσμίδη, Γ. Γκόγκο, Θ. Μερεντίτη, Ι. Καλομπράτσου, Π. Μακρυγιάννη, Μ. Λώνα και Ε. Κωτσίδου, να τιμήσουν και να σεβαστούν την εντολή και την εμπιστοσύνη των χιλιάδων συμπολιτών μας στον συνδυασμό «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» για δημιουργική αντιπολίτευση, προς όφελος της πόλης και της Δημοκρατίας.