Δήλωση-παρέμβαση του εκπρόσωπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, με αφορμή τη συζήτηση για την κατάργηση ή μη του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

Ο Παύλος Χρηστίδης με παρέμβασή του, στον προσωπικό του λογαριασμό, τονίζει πως το “Άσυλο” είναι σοβαρό θέμα αλλά όχι το μοναδικό για την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης ενώ ζητάει την επαναφορά του Άρθρου 3 του Νόμου 4009/2011 του ΠΑΣΟΚ για το πανεπιστημιακό άσυλο

Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Το θέμα του «ασύλου» είναι σοβαρό, δεν είναι όμως το μοναδικό πρόβλημα για την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν σε κατάρρευση.
Η ανομία βέβαια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Γιατί υπονομεύει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, περιορίζει την πρόσβαση σε ποιοτική γνώση των λιγότερο προνομιούχων φοιτητών.
Υπάρχει απλή λύση. Να φέρετε στην Βουλή και να ψηφίσουμε το άρθρο 3 του Ν. 4009/2011, διάταξη που είχε τότε ψηφιστεί από την Βουλή με πολύ μεγάλη πλειοψηφία . Διάταξη που προστατεύει πλήρως κατά το Σύνταγμά μας, την ελεύθερη διδασκαλία, την έρευνα, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες. “

Άρθρο 3 του Νόμου 4009/2011 του ΠΑΣΟΚ για το πανεπιστημιακό άσυλο

Άρθρο 3
Ακαδημαϊκή ελευθερία

1. Στα Α.Ε.Ι. κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.

2. Σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία