Ταυτόχρονα προχωράει σε Συνδιάσκεψη της παράταξης του  – Ολόκληρη η Εισήγηση του υποψήφιου Δημάρχου, Παντελή Καμά στη Συνέλευση του Συνδυασμού “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ”

Η Διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα αναλάβουν καθήκοντα την 1/09/2019, έχουν να διαχειριστούν μία ιδιαίτερα κρίσιμη τετραετία για την πόλη μας. Όλες οι προκλήσεις είναι εδώ, όλα τα ζητήματα ανοίγουν, ΤΩΡΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ της πόλης και των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
Οι κυβερνητικές εξαγγελίες, για την περιοχή των λιπασμάτων, και η δημιουργία ενός κέντρου νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, όσο και αν τεχνικά έχουν μεγάλα ελλείμματα, δημιουργούν μία προσδοκία για την αναβάθμιση της περιοχής, με μια επένδυση χαμηλής ή μεσαίας όχλησης, η οποία θα μπορεί να συνδυαστεί και με αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Προφανώς και υπάρχουν και άλλες και εφαρμόσιμες ιδέες, για μία ανάπλαση της περιοχής που θα σέβεται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και θα δημιουργεί ένα νέο πόλο επισκεψιμότητας στην πόλη μας.
Την ίδια ώρα όμως, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για την επαναλειτουργία του νεκροταφείου της Ανάστασης επαναφέρει μία εστία μόλυνσης και ρύπανσης μέσα στον οικιστικό ιστό.
Η λειτουργία ρυπογόνων βιομηχανιών δίπλα από τον οικιστικό ιστό , υποβαθμίζει καθημερινά την ποιότητα της ζωής μας.
Η αποδοχή μας ότι θα λειτουργήσει στο Σχιστό εργοστάσιο ανακύκλωσης το οποίο θα εξυπηρετήσει όχι μόνο το Δήμο μας, αλλά αρκετούς Δήμους του Λεκανοπεδίου, εμπεδώνει μία θεωρία που μετατρέπει το Δήμο μας, σε χώρο υποδοχής δραστηριοτήτων που προκαλούν όχληση και επιβάρυνση.
Με ανησυχία ακόμα παρατηρούμε το σχέδιο του ΟΛΠ, να δημιουργήσει αποθήκη μεγάλης χωρητικότητας μέσα στην πόλη μας.
Αν επαληθευτούν, τα δημοσιεύματα, για την μεταφορά των φυλακών του Κορυδαλλού, στο Σχιστό, όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε, το μέγεθος της υποβάθμισης της ζωής μας
Η απάντηση στις προκλήσεις απαιτεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα υπηρετήσουν με όρους πολιτικής ενότητας, όλες οι ζωντανές δυνάμεις της πόλης μας.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ – ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ- Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Το σχέδιο αυτό απαιτεί αφενός οριοθέτηση των μετώπων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως πόλη και ως κοινωνία, και τα εργαλεία του αγώνα που έχουμε στη διάθεσή μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να διαμορφώσει αυτό το πλαίσιο χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, χωρίς ιδιοτέλειες και σκοπιμότητες. Για εμάς τα μέτωπα αυτά αφορούν :
Τον αγώνα για απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων βιομηχανιών από την πόλη μας.
Την πίεση στο Δήμο Πειραιά , για να ανακαλέσει την απόφασή του για επαναλειτουργία του νεκροταφείου της Ανάστασης, ως κοιμητηρίου, και για την απόδοση του χώρου των τριετών ταφών στους πολίτες της πόλης μας.
Τον αποκλεισμό της λειτουργίας εργοστασίου ανακύκλωσης απορριμμάτων στο Σχιστό, που θα εξυπηρετεί άλλους Δήμους, πέραν του Δικού μας.
Τη σθεναρή αντίσταση στο σχεδιασμό του ΟΛΠ, για δημιουργία αποθηκευτικού χώρου στο Κερατσίνι επιφανείας 70000 τετραγωνικών μέτρων, που θα καταστήσει τη ζωή στην πόλη μας αφόρητη.
Το μέτωπο αυτό αφορά, πρωτίστως, την άρνησή μας να επιβαρυνθούν το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα με οποιαδήποτε δραστηριότητα, υποβαθμίζει τη ζωή μας, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τώρα και στο μέλλον. Την αποφασιστικότητα όλων μας να πούμε τα « ΟΧΙ», που είναι απαραίτητα για την διασφάλιση της ποιότητας της ζωής της πόλης μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΠΛΗΓΩΝ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ, ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ, ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ
Τα μέτωπα αγώνα, όμως δεν αρκούν. Η άμυνα εξάλλου δεν εξασφαλίζει την αναγκαία προοπτική για την πόλη μας. Η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της απόπειρας να υποβαθμιστεί μία πόλη είναι, η δημιουργία μέσα στον οικιστικό ιστό, κατά κύριο λόγο, υποδομών και περιβαλλοντικών συνθηκών, οι οποίες θα επιβάλλουν τη διαρκή αναβάθμιση μίας πόλης.
Η πόλη μας για να σπάσει τον κύκλο της υποβάθμισης απαιτείται να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα δικό της σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης. Να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις σε συγκεκριμένους τομείς ώστε να διαμορφωθούν αντίρροπες δυνάμεις στην κυοφορούμενη υποβάθμιση.
Εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας να μετατρέψουμε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα σε ένα κέντρο συνεδριακού τουρισμού και ένα πόλο επισκεψιμότητας, Οι τομείς της εστίασης και της γενικότερα της διασκέδασης, αξιοποίηση του πολιτισμού και της ιστορίας της πόλης μας, η θετική αξιοποίηση της γεωγραφικής της θέσης, μπορούν να ζωντανέψουν την πόλη και να δημιουργήσουν όρους μίας διαφορετικής ανάπτυξης.
Ο πολιτισμός ειδικότερα, μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης μίας πόλης που φιλοξενεί ζωντανές παραδόσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας και κυρίως της Μικράς Ασίας και της Ιωνίας , που αποτελεί την μήτρα μας.

Για να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό απαιτείται :
Η αξιοποίηση των Δημοτικών Κτιρίων, όπως του Εργοστασίου του Καχραμάνογλου, της ΝΑΦΘΑ, του Δημαρχείου της Δραπετσώνας, σε δραστηριότητες που ωθούν στην κατεύθυνση αυτή, με την αξιοποίηση και σχημάτων που θα συμμετέχει και η ιδιωτική πρωτοβουλία.
Η αναβάθμιση της ζωής στην πόλη μας, με ευρείες αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις και αύξηση του χώρου που καταλαμβάνει το πράσινο.
Η δημιουργία φεστιβαλικών εκδηλώσεων ( όπως η Λευκή νύχτα), μέσα στην πόλη και στον οικιστικό ιστό.
Η δημιουργία των προϋποθέσεων μίας έξυπνης πόλης με σύγχρονες ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες.
Η εμπέδωση του αισθήματος μίας αφαλούς Πόλης, η οποία περνάει πρώτα και πάνω από όλα από το ζωντάνεμα και τη φωταγώγηση της πόλης.
Διάλογος με όλους τους φορείς της πόλης μας, ώστε το σχέδιο να αποκτήσει κοινωνική συναίνεση, η οποία είναι για εμάς απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση οποιουδήποτε μεταρρυθμιστικού σχεδίου. Καμία αλλαγή δεν έγινε χωρίς ευρεία κοινωνική και λαϊκή στήριξη
Η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της πόλης και κυρίως της κοινωνίας των πολιτών ώστε αυτό το σχέδιο να γίνει κτήμα των πολιτών για να κινητοποιηθούν για την υλοποίησή του. Προερχόμαστε από το Λαό, Προχωρούμε με τους πολίτες υπηρετούμε τον άνθρωπο.
Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ
Κατά την προεκλογική περίοδο, επιλέξαμε με θάρρος να μιλήσουμε ανοιχτά και καθαρά για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, ως πόλη. Να καταθέσουμε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και στρατηγικό σχέδιο για την πόλη και την ανάπτυξή της.
Μιλήσαμε ανοιχτά και καθαρά για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, τους κινδύνους και την ανάγκη κινητοποίησης γύρω από αυτούς.
Διατυπώσαμε συλλογικά αιτήματα και επιχειρήσαμε να ταυτιστούμε με την ανάγκη συλλογικών διεκδικήσεων.
Επιλέξαμε να είμαστε ένας συνδυασμός με ταυτότητα, όχι κομματική, βαθιά όμως πολιτική και αυτοδιοικητική, και σίγουρα Προοδευτική.
Τολμήσαμε να μιλήσουμε έξω από στερεότυπα και να διατυπώσουμε και θέσεις όχι δημοφιλείς.
Επιλέξαμε να προδιαγράψουμε το ΑΥΡΙΟ, που πρέπει να έχει αυτή η πόλη και όχι να ασχοληθούμε με το σήμερα και το χθες.
Είμαστε σήμερα μία υπαρκτή δύναμη στην πόλη, όχι εξαιτίας του εκλογικού μας ποσοστού, αλλά εξαιτίας των θέσεων και της εμβέλειάς τους.
Στη νέα θητεία θα προβάλλουμε τις θέσεις μας, χωρίς δογματισμούς, και θα επιχειρήσουμε συγκλήσεις γύρω από αυτές. Δεν θα συμπεριφερθούμε ως μία δύναμη που βρίσκεται στην αντιπολίτευση και ασκεί μηδενιστική κριτική σε όλα, θα συμπεριφερθούμε και θα πολιτευτούμε ως μία υπεύθυνη δύναμη που θέλει γύρω της να συγκροτηθεί ένα καινοτόμο σχέδιο διοίκησης του Δήμου μας.
Θα αντιμετωπίσουμε τη Δημοτική Αρχή, με πνεύμα ανοικτό και με γενναιότητα να συμφωνήσουμε όπου θεωρούμε ότι οι απόψεις της είναι στη σωστή κατεύθυνση. Θα διεκδικήσουμε όμως και την υλοποίηση ιδεών και προγραμματικών θέσεων που είναι στη δική μας αντίληψη και θα διαφωνήσουμε κάθετα με τις αγκυλώσεις που καταδικάζουν την πόλη μας.
Θέλουμε να σημειώσουμε, όμως, ότι εμείς δεν θεωρούμε πετυχημένη τη θητεία του κυρίου Βρεττάκου, που ολοκληρώνεται στις 31/08/2019, και μας ανησυχεί το γεγονός ότι δεν έχουμε ενδείξεις για το που θα κινηθεί πολιτικά η Διοίκησή του, την επομένη τετραετία. Η συνέχιση των ίδιων λογικών δυστυχώς θα μας οδηγήσει σε κάθετη ρήξη.
Με τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, προφανώς και θα επιδιώξουμε έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο, στο πλαίσιο όμως προγραμματικών συγκλήσεων. Εμείς δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα, και να υιοθετήσουμε οποιαδήποτε ιδέα. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ
Η συζήτηση με τη Δημοτική Αρχή και τις άλλες παρατάξεις ξεκινάει και ολοκληρώνεται στην αρχή ότι εμείς αδέσμευτα ερχόμαστε να υπηρετήσουμε την πόλη μας και όχι επώνυμα συμφέροντα. Συμφέροντα είτε πολιτικά είτε επιχειρηματικά. Δεν θεωρούμε ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι βραχίονας άσκησης κεντρικών πολιτικών επιλογών. Σεβόμαστε απόλυτα την πολιτική ένταξη όλων των συνδυασμών, πλην όμως ενέργειες όπως του κυρίου Βρεττάκου, να μετατρέψουν το ζήτημα της απομάκρυνσης των Βιομηχανιών από την πόλη μας, μέρος της αντιπολιτευτικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, θα μας βρουν αντίθετους, όπως επίσης και στηλιτεύουμε τη δυστοκία της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και του κυρίου Διαλυνάκη , να τοποθετηθούν, απέναντι στο ενδεχόμενο, να μεταφερθούν στην πόλη μας, οι φυλακές του Κορυδαλλού. Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ.
Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ
Ο Συνδυασμός Κερατσίνι – Δραπετσώνα # ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, δεν είναι μία ευκαιριακή προεκλογική συσπείρωση, που θα εξαντλήσει τη δραστηριότητά του σε μία δράση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Θα είμαστε παρόντες στην κοινωνία, με εκστρατείες και καμπάνιες ενημέρωσης του Λαού μας, γύρω από τα Δημοτικά πράγματα.
Θα τιμήσουμε και θα τιμήσω στο έπακρο τη λαϊκή ψήφο, τη λαϊκή στήριξη.
Οι σχέση μας με τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις στην πόλη μας, είναι σχέση σεβασμού του θεσμικού ρόλου που ο καθένας επιτελεί. Τα πολιτικά κόμματα, έχουν ως σκοπό την πολιτική διακυβέρνηση της χώρας, οι Δημοτικές Παρατάξεις, την αποτελεσματική Διοίκηση των πόλεων και την επίλυση τοπικών προβλημάτων.
Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ο Συνδυασμός μας, είχε την τιμή να έχει την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής. Προσωπικά για εμένα, ήταν μια αναγνώριση, ηθική, η υποστήριξη του πολιτικού κόμματος που υπηρέτησα από 16 χρονών. Και θα ήθελα για αυτό να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά αλλά και το Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν επιδιώκουμε και δεν θέλουμε τη στήριξη από όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού και Συνταγματικού Τόξου.
Μέλη της Δημοτικής μας Παράταξης, μπορούν να είναι πολίτες, συντηρητικοί, φιλελεύθεροι, κεντρώοι, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες , αριστεροί, σε όλες τις αποχρώσεις της αριστεράς αρκεί να αποδέχονται τις βασικές διακηρυκτικές μας αρχές. Είμαστε ανοιχτοί στις δυνάμεις της οικολογίας, αφού εμείς συνδέουμε άμεσα την ανάπτυξη της πόλης με το σεβασμό του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε. Προφανώς και η πρόσκλησή μας απευθύνεται και σε ανένταχτους πολίτες. Απευθυνόμαστε κυρίως σε αυτούς που πιστεύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σε αυτό τον τόπο. Τους δηλώνουμε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν με την συμμετοχή μας, με την άποψή μας, και τον αγώνα μας.
Πάνω από όλα απευθυνόμαστε σε όλους τους σκεπτόμενους και έντιμους πολίτες, και τους καλούμε να προχωρήσουμε ΜΑΖΙ, να δώσουμε τα χέρια.

ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΞΙΕΣ, ΙΔΕΕΣ, ΑΓΩΝΙΕΣ, για το μέλλον του τόπου μας. 
Θέλω να διαβεβαιώσω κάθε πολίτη ότι εμείς δεν έχουμε σκελετούς στην ντουλάπα μας, δεν έχουμε βάρη και υποθήκες από το χθες.
Για αυτό ακριβώς το λόγο θα διαμορφώσουμε μία ανοιχτή Δημοτική Κίνηση σε ρεύματα, ιδέες, ανθρώπους, με Δημοκρατική Δομή και Λειτουργία, η οποία θα είναι αιρετή.
Είναι επιδίωξή μας, η δημιουργίας μίας παράταξης δημοκρατικής λειτουργίας, η οποία θα αποτελεί τομή στα αυτοδιοικητικά πράγματα και θα αποτελεί υπόδειγμα συνολικότερης δημοκρατικής λειτουργίας.
Στο πλαίσιο αυτό και ως επικεφαλής της παράταξης, έχω κατ’ επανάληψη προκρίνει τη θέση, ότι θέλω, σε εύλογο και επαρκές χρόνο πριν τις εκλογές, να αξιολογηθώ από μία ανοιχτή, δημοκρατική και μαζική διαδικασία που θα διοργανώσει και θα εγγυηθεί για τη διαφάνειά της, η παράταξη μας.
Είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε την πόλη μας, με όλες μας τις δυνάμεις, πολιτικές και ηθικές, και να διαμορφώσουμε τους όρους, ώστε στις επόμενες Δημοτικές εκλογές να διαμορφωθούν οι όροι μίας μεγάλης Δημοτικής Αλλαγής, με κορμό της, τις δικές μας δυνάμεις, και κυρίως τις δικές μας απόψεις.
Σε αυτή την προσπάθεια, να αλλάξει η μοίρα του τόπου μας, η πόλη μας, είναι αυτονόητη και η προσωπική μου δέσμευση, ότι είμαι ΕΔΩ, για να ανοίξω και όχι να κλείσω δρόμους. Να αναδείξω στελέχη, να δώσω την σκυτάλη σε μία νέα γενιά, που έχει τις ικανότητες και αξίζει. Η Ελληνική μυθολογία διδάσκει ότι ο Κρόνος είχε άσχημο τέλος, και εγώ πραγματικά δεν έχω το σύμπλεγμα του Κρόνου.
Στις 30/06/2019, ορίσαμε ευθύνες προκειμένου να διοργανωθεί συνδιάσκεψη της παράταξης εντός του Φθινοπώρου. Η συνδιάσκεψη θέλουμε να είναι ανοιχτή, μαζική και δημοκρατική. Να καθορίσει το στίγμα και τις προτεραιότητες της Δημοτικής μας Κίνησης. Οι αρμοδιότητες αυτές είναι :
Πρόεδρος της Συνδιάσκεψης και εγγυητής της τήρησης του αδιάβλητου των διαδικασιών θα είναι ο κύριος Λάλος Κανέλλος. Υπεύθυνος Οργάνωσης της Συνδιάσκεψης ο κύριος Ανδρέας Κρεμμύδας. Υπεύθυνος Επικοινωνίας ο κύριος Μανώλης Γλαμπεδάκης, Υπεύθυνος Προγραμματικών Θέσεων ο κύριος Μουστάκης Αποστόλης, Υπεύθυνος συγγραφής καταστατικού ο κύριος Δημήτριος Γκιώνης, Υπεύθυνη Μητρώου Μελών η κυρία Ζωή Ζέρβα.
Συγκροτούνται με βάση τις παραπάνω αρμοδιότητες τομείς δουλειάς, στους οποίους όλα τα μέλη του Συνδυασμού, θα κληθούν να συμμετάσχουν.
Η καθημερινή όμως λειτουργία της παράταξης, ο συντονισμός των μελών μας, ο έλεγχος της δράσης μας, ο συντονισμός της δράσης μας, η διοργάνωση τακτικών συναντήσεων και η αποκέντρωση της δουλειάς μας, απαιτεί τον ορισμό ενός οργανωτικού συντονιστή της παράταξης. Προτείνω τον κύριο Δημήτρη Διάκο, ο οποίος θα επικουρείται στα καθήκοντά του από την κυρία Αποστολία Ζιούτη.
Μετά τον ορισμό Αντιδημάρχων από τη νέα Δημοτική Αρχή, θα προβούμε σε ορισμό ανά Αντιδήμαρχο ενός υπεύθυνου του συνδυασμού για την παρακολούθηση του έργου της Δημοτικής Αρχής.
Αυτή η δομή θα μας οδηγήσει μέχρι τη συνδιάσκεψη, όπου όλες οι παραπάνω θέσεις θα είναι αιρετές.