Ο απλός κόσμος γύρισε την πλάτη σε Βρεττάκο, Λαγουδάκη και λοιπούς αντιπολιτευόμενους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα έξω από το Υπουργείο Ναυτιλίας στη Δραπετσώνα οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με αφορμή την επέκταση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Πάγιο αίτημα των εργαζομένων είναι η αποφυγή των παρεμβάσεων στις οποίες σκοπεύει να προβεί ο γνωστός Κινεζικός όμιλος.

Με την εκλογή της νέας Κυβέρνησης και τις πρωτοβουλίες του Υπουργού Ναυτιλίας Κου Πλακιωτάκη, το master plan του πολυεθνικού κολοσσού άρχισε να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης όσον αφορά και τη ναυπηγοεπισκευή , φαίνεται όμως πως τα “αγκάθια ” είναι πολλά.

Πιο συγκεκριμένα, παρότι μόλις υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης υπήρχε θετικό κλίμα σχετικά με τις δεσμεύσεις που αναλάμβανε η εταιρεία για επενδύσεις στη ναυπηγοεπισκευή , σταδιακά προκαλούνται αντιδράσεις.

Κατά τη γνώμη πολλών, αυτό οφείλεται στη “γραμμή ” των Κινέζων που επιθυμούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Στον αντίποδα,στο κενό έπεσε το κάλεσμα Βρεττάκου – Καμά – Λαγουδάκη, αφού δεν υπήρξε ανταπόκριση από τον λαό του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η κρίση ταλανίζει ακόμα τα περισσότερα νοικοκυριά και   ο κόσμος περιμένει πως και πως να ανοίξουν νέες δουλειές.