Διαστάσεις «μαμούθ» προσλαμβάνει η αναχαίτηση της επέκτασης της Cosco στο Λιμάνι του Πειραιά. Και ενώ όταν πραγματοποιήθηκε η παραχώρηση του λιμανιού επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  οι τοπικοί άρχοντες τηρούσαν σιγή ιχθύος, πλέον φαίνεται ότι διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τα συμφέροντα της εταιρείας. Ειδικότερα, αυτό που συνέβη και οδήγησε στο «πάγωμα» του προβλήτα ΙV, ήταν το γεγονός πως το σύνολο των γύρω δήμων και ειδικά του Περάματος και του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα Συνδικάτα Μετάλλου που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, αλλά και η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών, αντέδρασαν εντονότατα.

Αναμενόμενη έως και δικαιολογημένη είναι, βέβαια , η αντίδραση των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες που δημιούργησε η οικονομική κρίση και στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής, εκείνοι δίνουν το δικό τους αγώνα. Τι γίνεται, όμως, όσον αφορά τους υπόλοιπους;

Προεκλογικά, λοιπόν, οι κύριοι Μπελαβίλας ( υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά), Λαγουδάκης (Δήμαρχος Περάματος) και Βρεττάκος (Δήμαρχος Κερατσινίου) τα είχαν βρει στη διαπραγμάτευση  με τον Κινεζικό όμιλο όσον αφορά την επεκτατική πολιτική που σκόπευε να ακολουθήσει, χωρίς, ωστόσο να ενημερώσουν για το παραμικρό τις τοπικές κοινωνίες.

Στους παραπάνω προστίθεται και ο κύριος Παντελής Καμάς (υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου) , ο οποίος ,παρότι γνώριζε, φρόντιζε να κλείνει τα αυτιά των πολιτών (και τα δικά του) στις «σειρήνες» της ανάπτυξης, μην έχοντας διατυπώσει στις προεκλογικές του υποσχέσεις ουδεμία αντίδραση για το συγκεκριμένο θέμα. Και ενώ, το κόμμα στο οποίο ήταν και εξακολουθεί να είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, είναι υπέρ των ιδιωτικών πρωτοβουλιών, ο ίδιος ακολουθεί την «αριστερή παντιέρα» που έχει υψωθεί το τελευταίο διάστημα.

Τη στάση των υπολοίπων χαιρετίζει και ο κύριος Γιώργος Τσίριδης (υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου), ο οποίος αν και απών από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και γενικότερα απών προεκλογικά, προσπαθώντας να καρπωθεί προσπάθειες τρίτων, κρίνει με δηλώσεις του ότι η πόλη δέχεται επίθεση η οποία πρέπει να αναχαιτιστεί.

Κανένας, ωστόσο, δε συνυπολόγισε τη γνώμη του λαού. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών είναι ως επί το πλείστον θετικοί απέναντι στην επένδυση, καθώς αυτό θα σήμαινε τουλάχιστον 1200 άμεσες, νέες θέσεις εργασίας σε περιοχές που μαστίζονται από την ανεργία.

Τι θα γίνει στη συνέχεια; Είδομεν….