Σε «καυτή πατάτα» εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση του νεκροταφείου της Ανάστασης στο Κερατσίνι.

Η δημιουργία του νεκροταφείου στο Σχιστό πριν από 20 περίπου χρόνια, οδήγησε στο κλείσιμο του αντίστοιχου στην περιοχή της Ανάστασης, ενώ με την τότε αλλαγή του πολεοδομικού σχεδίου η έκτασή του θα μπορούσε να φιλοξενήσει κάποιο δημόσιο έργο ( πχ πλατεία,γήπεδο). Να τονίσουμε ότι το Νεκροταφείο της Ανάστασης αποτελεί ζωντανό μνημείο για τον ευρύτερο Πειραιά, ενώ με απόφαση του νυν Δημάρχου Πειραιά κυρίου Μώραλη λειτουργεί ως Κοιμητήριο μόνο για οικογενειακούς τάφους, υπό τη διαχείριση του Δήμου Πειραιά.

Με κοινή ,λοιπόν , απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και καθ’ υπόδειξη του Δημάρχου κυρίου Βρεττάκου επιχειρείται η οριστική μη λειτουργία του νεκροταφείου της Ανάστασης. Ο Δήμαρχος, που προεκλογικά δεν έλεγε κουβέντα, μετά την πτώση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να εξαντλήσει την αριστεροσύνη του και να περάσει απευθείας στην αντεπίθεση συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους.

Παρέλειψαν όμως κάτι βασικό….Αν συμβεί κάτι τέτοιο ,ο Δήμος Κερατσινίου οφείλει να αποζημιώσει τους νόμιμους κατόχους των οικογενειακών τάφων. Από ποιο ταμείο θα προκύψουν αυτές οι αποζημιώσεις;

Από την άλλη πλευρά, με δηλώσεις του από το βήμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο κύριος Μώραλης «τραβάει το αυτί» στο Δήμαρχο Κερατσινίου, προειδοποιώντας να μην εκληφθεί ως αδυναμία η στάση που τηρεί μέχρι τώρα. Τόνισε, επίσης, την καλή συνεργασία που είχαν μέχρι τώρα οι δύο Δήμοι , αν ωστόσο χρειαστεί, θα προβεί σε επανεκτίμηση των παραχωρήσεων που πραγματοποίησε ο Δήμος Πειραιά σε αυτόν του Κερατσινίου ( γκαράζ για τα αμάξια του Δήμου, Νεκροταφείο Σχιστού, γήπεδο της τοπικής ομάδας κλπ).