Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, με την επιλογή τόσο της Τουρκικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου όσο και του “χρυσού” στην ενόργανη γυμναστική Ιμπραχίμ Τσολάκ να χαιρετήσουν στρατιωτικά, επικροτώντας με τον τρόπο τους την εισβολή του Τουρκικού στρατού στη Συρία.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη νίκη επί της Αλβανίας πριν από δύο ημέρες, οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές φωτογραφήθηκαν χαιρετώντας στρατιωτικά. Το ίδιο απαθανατίστηκε να κάνει και ο Ιμπραχίμ Τσολάκ κατά την ανάκρουση του Τουρκικού Εθνικού Ύμνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης στη Στουτγκάρδη.

 

 

Σε έναν χώρο όπως αυτό του αθλητισμού, όπου πρέπει να προάγεται η ευγενής άμιλλα και η παγκόσμια ειρήνη, οι Τούρκοι αθλητές φαίνεται πως έχουν διαφορετική άποψη. Ήδη η UEFA είναι υπό σκέψη για τιμωρία της τουρκικής ομάδας, αν τελικά αποδειχτεί ότι επρόκειτο για πολιτική τοποθέτηση. Λίγο καιρό πριν, μάλιστα, είχε τιμωρήσει με πρόστιμο 15.000 ευρώ τη Σλοβακία για «προκλητικά πολιτικά μηνύματα», ενώ πέρσι η FIFA είχε πράξει το ίδιο στους αλβανικής καταγωγής Ελβετούς Τζάκα, Λιχστάινερ και Σακίρι για τον γνωστό πανηγυρισμό με τα δάχτυλα στο σχήμα του αλβανικού αετού.