Του Χρήστου Σγαρδέλη

Απέλπιδα προσπάθεια του Χρήστου Βρεττάκου να μιμηθεί τον Λουκά Τζανή και να γίνει νέος Καίσαρας της πόλης μας.

Φυσικά ο Χρήστος Βρεττάκος έχει δείξει από την πρώτη στιγμή της δημαρχίας του ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και μηδενιστή. Ποιος θα ξεχάσει στη πρώτη θητεία του ως Δήμαρχος ότι μηδένιζε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, είχε αποκαλέσει “κατά συρροή δολοφόνο της πόλης” τον Κανέλλο Λάλο και άλλα πολλά.

Τώρα σε ένα ακόμα θέμα απέδειξε την αντιδημοκρατική του αντίληψη. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ένα από τα καυτά θέματα ήταν η συζήτηση για την στελέχωση των Επιτροπών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης.

Να τονίσουμε ότι για την στελέχωση των θέσεων αυτών απαιτούνται 30 μέλη (και για τις δυο επιτροπές), 6 από φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και 24 που θα οριστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Από του 24, 8 θα είναι δημοτικοί σύμβουλοι και  16 Λαϊκά μέλη.

Και εκεί που η λογική έλεγε ότι θα μοιράσει την τράπουλα, καθώς υπάρχουν 7 παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε το αντιδημοκρατικό και καθεστωτικό απίθανο. Όρισε 20 “δικούς του” (4 δημοτικού συμβούλους και 16 λαϊκά μέλη) και άφησε σε 7 παρατάξεις να μοιράσουν τις 4 εναπομείναντες θέσεις.

Έκανε με λίγα λόγια τις δυο επιτροπές μαγαζάκι του.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο Δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, είναι δάσκαλος και ως δάσκαλος θα έπρεπε να δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο – μια διαφορετική αντίληψη.