2 νεκροί και 3 τραυματίες είναι τα θύματα της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης, εκ των οποίων μόνο ο ένας έχει ταυτοποιηθεί.

Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη γέφυρα του Λονδίνου. Δράστης της επίθεσης, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ήταν ο 28χρονος Usman Khan ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία και αποφυλακίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, φορώντας έκτοτε «βραχιολάκι» εντοπισμού από την αστυνομία.

Απλοί πολίτες και ένας πρώην κατάδικος αψηφώντας τον κίνδυνο, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το δράστη με ό,τι μέσα είχαν στη διάθεσή τους όπως ένας πυροσβεστήρας και ένας χαυλιόδοντας φάλαινας, μέχρι τη στιγμή που έφτασαν οι αστυνομικοί, αποτελώντας «σύγχρονους ήρωες» και προκαλώντας θαυμασμό.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου την περιοχή που σημειώθηκε το τρομοκρατικό χτύπημα. Μεταξύ άλλων συνεχάρη τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την έγκαιρη ανταπόκρισή τους, καθώς και τους απλούς πολίτες για την ανδρεία και το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν. Τη λύπη της για τα θύματα και τις οικογένειές τους εξέφρασε και η βασίλισσα Ελισσάβετ, ενώ σε ένδειξη πένθους οι σημαίες στο Βρετανικό Κοινοβούλιο κυματίζουν μεσίστιες.

Την ευθύνη για το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αναλάβει ο ISIS.