Η κυβέρνηση της ΝΔ σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, πιστή στην αμηχανία και την αδυναμία να διαχειριστεί το προσφυγικό, θα έχει τώρα να αντιμετωπίσει την οργή των τοπικών κοινωνιών, που ετοιμάζουν κλιμάκωση της διαμαρτυρίας τους.

Στην απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτησή τους, για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στις δομές του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και στις σπασμωδικές μετεγκαταστάσεις στην ενδοχώρα, η Κυβέρνηση δεν έχει να απαντήσει τίποτα απολύτως λένε σύμφωνα με πληροφορίες στο Κίνημα Αλλαγής.

Ταυτόχρονα τονίζουν πως εφτά μήνες μετά την εκλογή της και 5 από τις πρώτες αποφάσεις της, η ΝΔ δεν έχει καταφέρει να προωθήσει ούτε έναν πρόσφυγα στην Ευρώπη, ενώ στη Μόρια και τις αντίστοιχες δομές, στοιβάζονται 40.000 ψυχές μέσα στο καταχείμωνο, με ζητήματα υγείας και ασφάλειας να ανακύπτουν συνεχώς.

Τέλος λένε πως η Κυβέρνηση έχει κρύψει κάτω από το επικοινωνιακό χαλάκι της την αυξανόμενη κρίση και δεν παρά τις εξαγγελίες, ούτε το επιτελικό της κράτος, ούτε οι αποφάσεις της, έχουν αποσυμπιέσει την κατάσταση.