Κάποτε η Ελλάδα σαν χώρα είχε ισχυρή εξωτερική πολιτική και αυτό θέλησε να υπενθυμίσει με τον δικό του τρόπο όπως πάντα ο εκπρόσωπος Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Έτσι με αφορμή την απουσία της Ελλάδας από την Διάσκεψη που οργανώνει η Γερμανία για την Λιβύη, ο Παύλος Χηστίδης, ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook μια φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Μουαμάρ Καντάφι και γράφοντας “Η απουσία της Ελλάδας από το Βερολίνο είναι αρνητική εξέλιξη. Και η κυβέρνηση της ΝΔ δε μπορεί να κάνει ότι δεν κατάλαβε.
Εμείς πιστεύουμε σε μια νέα εθνική στρατηγική η οποία δεν είναι πολεμοχαρής, είναι ρεαλιστική και προάγει τα εθνικά συμφέροντα. Αυτό έχει να κάνει με το πως η Ελλάδα θα καλύψει αυτό το πολύ μεγάλο κενό που άφησε πίσω της τη δεκαετία της κρίσης και θα μπορέσει να δώσει προοπτική στην ελληνική δημοκρατία, στην οικονομία της, στην κοινωνική ειρήνη και ισορροπία.
Κυρίως όμως, έχει να κάνει με μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που δημιουργεί την Ελλάδα του 2030 μέσα στις διεθνείς εξελίξεις”.