- Στο «κάδρο» της αντιπολίτευσης μπήκαν τα αναπηρικά πάρκινγκ του Κορυδαλλού στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Διάκο να ζητά επανεξέταση των αδειών τους και να θέτει ρητά deadline: αν μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν υπάρξει τακτοποίηση, ξεκινά ο ίδιος έρευνα.
- Ο Διάκος, παρών στη συνεδρίαση μαζί με τον συνάδελφό του Γιάννη Πάχο ως εκπρόσωποι της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να ελέγξει αν οι ήδη χορηγηθείσες άδειες πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
- Το «μπλε σηματάκι» που λείπει Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται το ειδικό σήμα ΑμεΑ — το γνωστό μπλε σηματάκι που απαιτούν όλοι οι υπόλοιποι δήμοι για να ισχύει μια άδεια αναπηρικής θέσης στάθμευσης.
Στο «κάδρο» της αντιπολίτευσης μπήκαν τα αναπηρικά πάρκινγκ του Κορυδαλλού στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Διάκο να ζητά επανεξέταση των αδειών τους και να θέτει ρητά deadline: αν μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν υπάρξει τακτοποίηση, ξεκινά ο ίδιος έρευνα.
Ο Διάκος, παρών στη συνεδρίαση μαζί με τον συνάδελφό του Γιάννη Πάχο ως εκπρόσωποι της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να ελέγξει αν οι ήδη χορηγηθείσες άδειες πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Το «μπλε σηματάκι» που λείπει
Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται το ειδικό σήμα ΑμεΑ — το γνωστό μπλε σηματάκι που απαιτούν όλοι οι υπόλοιποι δήμοι για να ισχύει μια άδεια αναπηρικής θέσης στάθμευσης. Σύμφωνα με τον κ. Διάκο, στον Κορυδαλλό υπάρχουν περιπτώσεις αδειών που χορηγήθηκαν χωρίς αυτή την προϋπόθεση, με αποτέλεσμα να μη θεωρούνται έγκυρες.
«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το πάρκινγκ ιδίως στο κέντρο του Κορυδαλλού» σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στους δημότες.
Έρχονται κι άλλα
Ο Γιάννης Διάκος αναφέρθηκε και σε υποθέσεις που η αντιπολίτευση είχε φέρει σε προηγούμενες συνεδριάσεις και «έχουν πάρει το δρόμο τους», ενώ προανήγγειλε ότι ετοιμάζονται και νέα θέματα που «θα έχουν ενδιαφέρον επίσης».





