- Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά η 47χρονη γυναίκα που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της 75χρονης πεθεράς της στη Σαλαμίνα, τον Οκτώβριο του 2025.
- Το δικαστήριο έκρινε την κατηγορούμενη ένοχη, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς της και αρνούμενο την αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού.
- Το χρονικό του αποτρόπαιου εγκλήματος Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2025 έλαβε τέλος σε πρώτο βαθμό.
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά η 47χρονη γυναίκα που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της 75χρονης πεθεράς της στη Σαλαμίνα, τον Οκτώβριο του 2025.
Το δικαστήριο έκρινε την κατηγορούμενη ένοχη, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς της και αρνούμενο την αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού.
Το χρονικό του αποτρόπαιου εγκλήματος
Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2025 έλαβε τέλος σε πρώτο βαθμό. Η 75χρονη ηλικιωμένη είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στη Σαλαμίνα, έχοντας υποστεί πολλαπλά χτυπήματα με γυάλινο μπουκάλι και μαχαίρι.
Αρχικά, η έρευνα των Αρχών προσανατολίστηκε σε σενάριο ληστείας μετά φόνου, καθώς από την οικία έλειπαν 8.000 ευρώ. Ωστόσο, η αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, μαρτυριών και, κυρίως, ενός ανατριχιαστικού ηχητικού ντοκουμέντου από κάμερα ασφαλείας, οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη της 47χρονης νύφης του θύματος.
Η ηχητική μαρτυρία και η ανατροπή της ομολογίας
Το ηχητικό ντοκουμέντο αποτέλεσε το «κλειδί» της δίκης, καθώς κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές της 75χρονης, η οποία, πιστεύοντας ότι δέχεται επίθεση από άνδρα, ακούγεται να εκλιπαρεί τον δράστη («αγόρι μου») και να ψελλίζει το «Πάτερ Ημών».
Αν και η 47χρονη είχε ομολογήσει αρχικά στους αστυνομικούς –υποστηρίζοντας ότι λόγω εθισμού στον τζόγο και οικονομικών χρεών εισέβαλε στο σπίτι και, πανικοβλημένη από την αναγνώριση, επιτέθηκε στο θύμα– στην ανακρίτρια και στο δικαστήριο ανακάλεσε την ομολογία της. Επικαλούμενη «κενά μνήμης», δήλωνε αθώα μέχρι το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας.
Η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή της 47χρονης, πρόταση που έγινε δεκτή από το Δικαστήριο. Η απόφαση για ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά σφραγίζει το πρωτόδικο σκέλος της υπόθεσης. Η συνήγορος υπεράσπισης, Ειρήνη Μαρούπα, δήλωσε ότι η 47χρονη θα ασκήσει έφεση, με την υπόθεση να αναμένεται να κριθεί σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο.





