- Αλλάζει ολοκληρωτικά το σκηνικό του καιρού, καθώς μετά τον καύσωνα, από αύριο 24.07.2026, θα υπάρξει ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες, μπουρίνια και χαλάζι.
- Η ΕΜΥ έχει εκδώσει κόκκινη και πορτοκαλί προειδοποίηση για πολλές περιοχές της χώρας.
- Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, από αύριο Παρασκευή (24.07.2026) και ως το μεσημέρι του Σαββάτου (25.07.2026), η κατάσταση θα θυμίζει φθινόπωρο.
Αλλάζει ολοκληρωτικά το σκηνικό του καιρού, καθώς μετά τον καύσωνα, από αύριο 24.07.2026, θα υπάρξει ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες, μπουρίνια και χαλάζι. Η ΕΜΥ έχει εκδώσει κόκκινη και πορτοκαλί προειδοποίηση για πολλές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, από αύριο Παρασκευή (24.07.2026) και ως το μεσημέρι του Σαββάτου (25.07.2026), η κατάσταση θα θυμίζει φθινόπωρο. Οι καταιγίδες θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές και θα συνοδεύονται από μπουρίνια, κεραυνούς, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και χαλάζι.
Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει λίγο πριν το μεσημέρι και σταδιακά θα εξαπλωθεί σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας του κύματος κακοκαιρίας είναι ότι σε πολλές περιοχές υπάρχει κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρά φαινόμενα, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Πορτοκαλί προειδοποίηση στην Αττική
Στην Αττική τα φαινόμενα θα είναι έντονα, με πορτοκαλί προειδοποίηση από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι αργά το βράδυ.
Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Παρασκευή 24.07.2026:
- Κεντρική Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη): από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ (πορτοκαλί προειδοποίηση)
- Ανατολική Θεσσαλία (Λάρισα, Μαγνησία): από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα (πορτοκαλί προειδοποίηση), με κόκκινη προειδοποίηση στα θαλάσσια-παραθαλάσσια
- Σποράδες και Εύβοια (κυρίως κεντρική και βόρεια): από τις μεσημβρινές ώρες (κόκκινη προειδοποίηση)
- Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής: τις απογευματινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ (πορτοκαλί προειδοποίηση)
- Νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου (Λήμνος, Θάσος, Σαμοθράκη): από αργά το βράδυ (πορτοκαλί προειδοποίηση)
Σάββατο 25.07.2026:
- Σποράδες: μέχρι τις πρωινές ώρες (κόκκινη προειδοποίηση)
- Εύβοια (κυρίως κεντρική και βόρεια): μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες (κόκκινη προειδοποίηση)
- Νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου: μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση)
- Μαγνησία (κυρίως ανατολικά θαλάσσια-παραθαλάσσια): μέχρι τις πρώτες ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση)





