«Ζω στην πιο διαπλεκόμενη χώρα» – Ξέσπασμα οργής από τον Δημήτρη Πλακιά για την αντιμετώπιση των Τεμπών σε σχέση με άλλα εγκλήματα

Διαβάστε

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Ένα συγκλονιστικό ξέσπασμα που αποτυπώνει την πλήρη απογοήτευση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών από την ελληνική Δικαιοσύνη και το κράτος, πραγματοποίησε με ανάρτησή του ο Δημήτρης Πλακιάς.
  • Με αφορμή τη γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας της Κ.
  • Νέστορα και τα συγχαρητήρια που δέχθηκαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές για την άμεση κινητοποίησή τους (άνοιγμα καμερών, άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διατήρηση του χώρου του εγκλήματος), ο κ.

Ένα συγκλονιστικό ξέσπασμα που αποτυπώνει την πλήρη απογοήτευση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών από την ελληνική Δικαιοσύνη και το κράτος, πραγματοποίησε με ανάρτησή του ο Δημήτρης Πλακιάς.

Με αφορμή τη γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας της Κ. Νέστορα και τα συγχαρητήρια που δέχθηκαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές για την άμεση κινητοποίησή τους (άνοιγμα καμερών, άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διατήρηση του χώρου του εγκλήματος), ο κ. Πλακιάς προχωρά σε μια οδυνηρή σύγκριση με τα όσα (δεν) έγιναν στην τραγωδία των Τεμπών.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απονομή δικαιοσύνης;

Ο Δημήτρης Πλακιάς καταγγέλλει ανοιχτά ότι η ταχύτητα των αρχών εξαρτάται από το «πολιτικό βάρος» της οικογένειας του εκάστοτε θύματος. Την ίδια ώρα που σε άλλες υποθέσεις οι διαδικασίες τρέχουν υποδειγματικά, στην περίπτωση των Τεμπών –41 μήνες μετά το έγκλημα με τους 57 νεκρούς και έναν νεαρό να δίνει ακόμα μάχη στην εντατική– η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική:

  • Απουσία προφυλακίσεων: Κανένας από τους κύριους υπεύθυνους δεν βρίσκεται στη φυλακή.

  • Χαμένα στοιχεία: Κλειστά τηλέφωνα και σβησμένες ή «χαμένες» κάμερες που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο τι συνέβη.

  • Αλλοίωση του χώρου: Σε αντίθεση με άλλες υποθέσεις όπου «δεν πειράχτηκε τίποτα», στα Τέμπη υπήρξε το γνωστό και καταγγελλόμενο «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος.

Γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στα δικαστήρια

Ο κ. Πλακιάς αναφέρεται και στις συνεχείς καθυστερήσεις και διακοπές των δικαστικών διαδικασιών μεταξύ Λάρισας και Αθήνας. Μάλιστα, καυτηριάζει το γεγονός ότι η δίκη διακόπτεται επειδή κατηγορούμενοι δηλώνουν οικονομική αδυναμία να πληρώσουν δικηγόρο, την ώρα που οι οικογένειες των θυμάτων ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

«Το ήξερα, αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο μαύρο»

«Με όλα αυτά που ζω 41 μήνες τώρα, το μόνο που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας είναι ότι ζω στην χειρότερη και διαπλεκόμενη χώρα… Το ήξερα, αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο μαύρο», καταλήγει στην ανάρτησή του, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την κατάσταση των θεσμών στη χώρα μας.

Το κείμενο του Δημήτρη Πλακιά δεν είναι απλώς μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης· είναι το καθρέφτισμα της κοινωνικής απαίτησης για πραγματική, αδέκαστη και γρήγορη Δικαιοσύνη, χωρίς διακρίσεις και πολιτικές σκοπιμότητες.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία νέα