- Έντονες αντιδράσεις και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Πειραιά, του Κερατσινίου και του Κορυδαλλού η πρόσφατη εκτεταμένη διακοπή υδροδότησης.
- Παρά τον προγραμματισμένο χαρακτήρα των εργασιών από την ΕΥΔΑΠ, οι πολίτες καταγγέλλουν ελλιπή ενημέρωση, κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό που τους άφησε απροετοίμαστους σε βασικές καθημερινές ανάγκες.
- Η διακοπή, που ξεκίνησε για πολλούς κατοίκους αργά το βράδυ (περίπου στις 22:30), δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοικοκυριών.
Έντονες αντιδράσεις και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Πειραιά, του Κερατσινίου και του Κορυδαλλού η πρόσφατη εκτεταμένη διακοπή υδροδότησης.
Παρά τον προγραμματισμένο χαρακτήρα των εργασιών από την ΕΥΔΑΠ, οι πολίτες καταγγέλλουν ελλιπή ενημέρωση, κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό που τους άφησε απροετοίμαστους σε βασικές καθημερινές ανάγκες.
Η διακοπή, που ξεκίνησε για πολλούς κατοίκους αργά το βράδυ (περίπου στις 22:30), δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοικοκυριών. Οι κάτοικοι εκφράζουν την απογοήτευσή τους μέσω των social media, επισημαίνοντας ότι η απουσία έγκαιρης ειδοποίησης –τουλάχιστον 2-3 ημέρες νωρίτερα– ήταν το μεγαλύτερο ατόπημα.
Οικογένειες σε απόγνωση: Γονείς με μικρά παιδιά αναφέρουν τεράστια δυσκολία, καθώς βρέθηκαν χωρίς τη δυνατότητα ακόμη και για τις πιο βασικές ανάγκες, όπως το ζέσταμα του γάλακτος ή τη χρήση της τουαλέτας.
Αίσθημα εγκατάλειψης: Πολλοί δημότες τονίζουν πως, αν δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο για να ενημερωθούν την τελευταία στιγμή, δεν θα γνώριζαν καθόλου για τη διακοπή.
Προηγούμενη εμπειρία: Οι καταγγελίες εντείνονται από το γεγονός ότι οι κάτοικοι έχουν βιώσει αντίστοιχες παρατεταμένες διακοπές στο παρελθόν, με κάποιους να αναφέρουν περιστατικά που ξεπέρασαν τις 36 ώρες χωρίς νερό.
Το ζήτημα της σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης παραμένει κομβικό. Οι πολίτες ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να υιοθετήσουν πιο άμεσους τρόπους επικοινωνίας (όπως αποστολή μηνυμάτων), προκειμένου να προλαμβάνεται η ταλαιπωρία, ειδικά για ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που πλήττονται από τέτοια απρόοπτα.





