Εξαφανίστηκε 50χρονη μεταφράστρια από τη Λούτσα – Ο οδηγός που τη θυμάται τελευταίος και η αστυνομία που είπε «ψαχτείτε μόνοι σας»

Διαβάστε

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Παραμένει άλυτο το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της Γιου Τινγκ, μιας 50χρονης μεταφράστριας κινεζικής καταγωγής, που χάθηκε από τη Λούτσα το πρωί της 20ής Μαΐου.
  • Νέα στοιχεία έφερε στο φως η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» – μαζί με αποκαλύψεις που προκαλούν οργή για τη στάση της αστυνομίας.
  • Τα τελευταία ίχνη Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την Γιου Τινγκ να βγαίνει από το σπίτι της ντυμένη στα λευκά, με ένα μικρό τσαντάκι, φαινομενικά ήρεμη.

Παραμένει άλυτο το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της Γιου Τινγκ, μιας 50χρονης μεταφράστριας κινεζικής καταγωγής, που χάθηκε από τη Λούτσα το πρωί της 20ής Μαΐου.

Νέα στοιχεία έφερε στο φως η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» – μαζί με αποκαλύψεις που προκαλούν οργή για τη στάση της αστυνομίας.

Τα τελευταία ίχνη

Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την Γιου Τινγκ να βγαίνει από το σπίτι της ντυμένη στα λευκά, με ένα μικρό τσαντάκι, φαινομενικά ήρεμη. Κατευθύνθηκε στον Δήμο Σπάτων, όπου παρέλαβε έγγραφα και τα απέστειλε στον σύζυγό της στις 11:10.

Λίγα λεπτά αργότερα έστειλε στην πεθερά της δύο φωτογραφίες: στην πρώτη περίμενε στη στάση λεωφορείου απέναντι από το Δημαρχείο Σπάτων, στη δεύτερη είχε ήδη επιβιβαστεί στο λεωφορείο 305. Κανένα μήνυμα τις συνόδευε. Από εκείνη τη στιγμή, σιγή.

Ο οδηγός που τη θυμάται

Το «Φως στο Τούνελ» εντόπισε τον οδηγό του λεωφορείου 305 – τον τελευταίο άνθρωπο που μπορεί να επιβεβαιώσει μέρος της διαδρομής της. «Η κυρία αυτή έμπαινε αρκετές φορές στο 305. Ήταν ένα άτομο πολύ σοβαρό» περιέγραψε, προσθέτοντας ότι εκείνη την ημέρα την είδε να επιβιβάζεται στη στάση απέναντι από το δημαρχείο και να κατεβαίνει στο Νομισματοκοπείο. «Πολύ σεμνή κυρία, σοβαρή» ήταν τα τελευταία του λόγια για εκείνη. Από εκεί και μετά, κανένα ίχνος.

«Ψαχτείτε μόνοι σας» – Η σκανδαλώδης στάση της αστυνομίας

Εξίσου σοκαριστική με την ίδια την εξαφάνιση είναι η αντιμετώπιση που βρήκε η οικογένεια στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων. Ο κουνιάδος της αγνοούμενης – που ανέλαβε να δηλώσει την εξαφάνιση καθώς ο σύζυγός της βρισκόταν σε απομακρυσμένο λιμάνι της Κίνας – περιέγραψε σκηνές απίστευτης αδιαφορίας:

«Μας είπαν ότι δεν έχει χαρακτηριστικά εξαφάνισης. Τους λέω “με κοροϊδεύετε;”. Μας απαντούσαν να ψαχτούμε μόνοι μας με τις τράπεζες. Μία αξιωματικός υπηρεσίας μάς είπε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν μας απαγορεύει να ψάξουμε μόνοι μας».

Η κατάσταση άλλαξε μόνο όταν η οικογένεια απευθύνθηκε σε άλλη αστυνομική υπηρεσία στο Σύνταγμα, όπου οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν αμέσως. «Όταν τους είπαμε τι είχε συμβεί στα Σπάτα, τους σηκώθηκε η τρίχα».

Το στοιχείο που αποκτά βαρύτητα

Παράλληλα με τη δουλειά της ως μεταφράστρια, η Γιου Τινγκ διαχειριζόταν διαμερίσματα Κινέζων κατοίκων του εξωτερικού στο κέντρο της Αθήνας, εισπράττοντας ενοίκια. Σύμφωνα με την οικογένειά της, μετέφερε συχνά μαζί της σημαντικά χρηματικά ποσά – στοιχείο που οι ερευνητές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία νέα