19.8 C
Athens

Κερατσίνι: Εκδήλωση για τις γυναίκες με αναπηρία με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Φως σε μια αόρατη πραγματικότητα

Must read

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου–Δραπετσώνας διοργανώνει μια ιδιαίτερα σημαντική και στοχευμένη εκδήλωση αφιερωμένη στη θεματική «Γυναίκες και Αναπηρία», ανοίγοντας έναν δημόσιο διάλογο που παραμένει συχνά στο περιθώριο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου 2025, στις 18:00, στο 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου (Υψηλάντου, πλησίον Πρέσσοφ), με ελεύθερη είσοδο και πλήρη προσβασιμότητα αμαξιδίου και μετάφραση στη νοηματική.

Στόχος της δράσης είναι να αναδείξει τη διασταύρωση δύο ταυτοτήτων —του φύλου και της αναπηρίας— και να φωτίσει εμπειρίες που συχνά μένουν αόρατες: τις ανάπηρες γυναίκες που βιώνουν πολλαπλές μορφές αποκλεισμού, τις γυναίκες που φροντίζουν μέλη της οικογένειας με αναπηρία, αλλά και όσες απέκτησαν αναπηρία ως αποτέλεσμα κακοποιητικών περιστατικών. Το μήνυμα είναι σαφές: η εξάλειψη της βίας πρέπει να αφορά όλες τις γυναίκες, χωρίς καμία εξαίρεση.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεχωρίζει η συμμετοχή της ομάδας Cool Crips, η οποία παρουσιάζει τη δημιουργική παρέμβαση «Φύλο και Αναπηρία – Η ιστορία της Κουτσής Μαρίας». Πρόκειται για μια σύγχρονη, διεκδικητική και καλλιτεχνική προσέγγιση που αποδομεί κοινωνικά στερεότυπα και φέρνει στο προσκήνιο τις αληθινές εμπειρίες των αναπήρων γυναικών.

Παράλληλα, η Ελένη Νέστορα, πρωταθλήτρια Para Taekwondo, θα μοιραστεί την προσωπική της διαδρομή, τις δυσκολίες, τις προκλήσεις αλλά και τις μεγάλες στιγμές της ζωής της, μεταφέροντας με αμεσότητα ένα ισχυρό μήνυμα αντοχής, δύναμης και υπέρβασης. Η μαρτυρία της αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό σημείο της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι η ενδυνάμωση και η αυτοδιάθεση μπορούν να καταργήσουν εμπόδια που για άλλους μοιάζουν ανυπέρβλητα.

Η εκδήλωση στοχεύει να ενισχύσει την ορατότητα των αναπήρων γυναικών, να αναδείξει την ανάγκη για ίση πρόσβαση στον δημόσιο χώρο, να ενδυναμώσει τις γυναίκες που βρίσκονται σε ευάλωτες συνθήκες και να κινητοποιήσει την κοινωνία απέναντι σε κάθε μορφή έμφυλης βίας. Σε μια εποχή όπου τα περιστατικά κακοποίησης αυξάνονται, ο Δήμος Κερατσινίου–Δραπετσώνας επιχειρεί να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η προστασία, η πρόληψη και η στήριξη πρέπει να αγγίζουν όλες, χωρίς διακρίσεις, χωρίς σιωπές, χωρίς αποκλεισμούς.

1ο ΓΕΛ Κερατσινίου (Υψηλάντου, πλησίον Πρέσσοφ)
21 Νοεμβρίου 2025
Ώρα: 18:00
Είσοδος ελεύθερη
Προσβάσιμος χώρος & μετάφραση στη νοηματική

- Advertisement -spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Latest article