Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας – Τι δήλωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Διαβάστε

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Κανονικά θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ενηλίκων, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, καθησυχάζοντας τους χιλιάδες δικαιούχους που βρέθηκαν αντιμέτωποι με αιφνιδιαστική διακοπή στα τέλη Ιουνίου.
  • Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24, η κα Αγαπηδάκη εξήγησε ότι υπήρξε μια τεχνική ανατροπή σε σχέση με την Κομισιόν, η οποία ωστόσο λύθηκε.
  • Διευκρίνισε μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αμφισβήτησε ποτέ τον επιστημονικό σχεδιασμό ή τη θεραπευτική αξία της φαρμακευτικής αγωγής.

Κανονικά θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ενηλίκων, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, καθησυχάζοντας τους χιλιάδες δικαιούχους που βρέθηκαν αντιμέτωποι με αιφνιδιαστική διακοπή στα τέλη Ιουνίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24, η κα Αγαπηδάκη εξήγησε ότι υπήρξε μια τεχνική ανατροπή σε σχέση με την Κομισιόν, η οποία ωστόσο λύθηκε. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αμφισβήτησε ποτέ τον επιστημονικό σχεδιασμό ή τη θεραπευτική αξία της φαρμακευτικής αγωγής.

«Το πρόγραμμα έχει πάει πάρα πολύ καλά. Να πω ότι δεν μιλάμε για κάτι που αφορά απλώς το αδυνάτισμα. Μιλάμε για μία θεραπευτική προσέγγιση, με φαρμακευτική αγωγή, ιατρική παρακολούθηση και διατροφική παρακολούθηση, σε άτομα που έχουν πολύ υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο», τόνισε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα διαθέτει υψηλή συμμετοχή με 43.500 δικαιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν ειδική αγωγή εφόσον παρουσιάζουν υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο και αυξημένο δείκτη μάζας σώματος.

Ο απολογισμός του Εθνικού Προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Αναφερόμενη συνολικά στο Εθνικό Πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ», η κα Αγαπηδάκη υπογράμμισε τα σωτηριακά αποτελέσματα της πρόληψης:

  • 6,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν πραγματοποιήσει τις προληπτικές εξετάσεις.

  • 300.000 πολίτες εντοπίστηκαν έγκαιρα με ευρήματα.

  • Γυναίκες διαπίστωσαν έγκαιρα καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο σώζοντας τη ζωή τους, ενώ πολλοί άνδρες διαγνώστηκαν έγκαιρα με καρδιαγγειακά προβλήματα, προχωρώντας άμεσα σε αγγειοπλαστικές.

Σε συνεργασία με τον υπουργείο Υγείας και τον Άδωνι Γεωργιάδη, οι τελικές ανακοινώσεις για την οριστική εξομάλυνση και τη συνέχιση της θεραπευτικής πορείας των πολιτών αναμένονται σύντομα.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία νέα