Σαρωτικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής σε κυλικεία μεγάλων νοσοκομείων, διαπιστώνοντας παραβάσεις που οδήγησαν στην επιβολή συνολικών προστίμων 5.000 ευρώ. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε ζητήματα διατίμησης, εμφανών τιμοκαταλόγων και τήρησης βασικών κανόνων εμπορικής νομοθεσίας, με τρεις επιχειρήσεις να βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικές κυρώσεις.
2.000€ πρόστιμο στο κυλικείο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»
Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Κεντρικού Τομέα, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ στο κυλικείο «ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ Γ. Κων/νος», καθώς εντοπίστηκαν υπερτιμημένα προϊόντα:
-
Εσπρέσο μονός στα 1,85€, ενώ η ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή είναι 1,65€
-
Καφές φίλτρου μονός στα 1,85€, αντί της νόμιμης τιμής 1,50€
Οι έλεγχοι κατέγραψαν παραβάσεις του Ν. 4177/2013 και των Κανονισμών ΔΙΕΠΠΥ, με το πρόστιμο να επιβάλλεται ανά είδος.
1.000€ πρόστιμο στο κυλικείο του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
Στο κυλικείο της εταιρείας «DAILY BITE Ε.Ε.» επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ, επειδή ο διατιμημένος τιμοκατάλογος δεν βρισκόταν σε εμφανές σημείο και δεν ήταν ορατός από τους πελάτες – σοβαρή παράβαση της εμπορικής νομοθεσίας, ιδίως σε χώρο έτσι αυξημένης επισκεψιμότητας όπως τα παιδιατρικά νοσοκομεία.
2.000€ πρόστιμο στο κυλικείο του Λαϊκού Νοσοκομείου
Με απόφαση της Περιφέρειας επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ στην επιχείρηση «Αυγέρης Δημήτριος & ΣΙΑ ΟΕ», καθώς εντοπίστηκε έλλειψη πινακίδων τιμών σε μπύρες και αναψυκτικά εντός του κυλικείου.
Η παράβαση σχετίζεται με την αδιαφάνεια στην τιμολόγηση, η οποία διώκεται με βάση τον Ν. 4177/13 και τους ισχύοντες κανόνες ΔΙΕΠΠΥ.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται – Στόχος η προστασία καταναλωτών σε ευαίσθητους χώρους
Η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι σε νοσοκομεία θα συνεχιστούν, δεδομένου ότι οι χώροι αυτοί αποτελούν σημεία αυξημένης ευθύνης: ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό δεν πρέπει να βρίσκονται αντιμέτωποι με υπερτιμήσεις και αδιαφάνεια.




