- Ισχυροί σεισμοί έπληξαν διαδοχικά την Εύβοια το μεσημέρι της Κυριακής 7 Ιουνίου, με επίκεντρο την περιοχή του Προκοπίου.
- Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στην Αττική, προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους Αθήνας και Πειραιά.
- Ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 12:58 με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Προκοπίου και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Ισχυροί σεισμοί έπληξαν διαδοχικά την Εύβοια το μεσημέρι της Κυριακής 7 Ιουνίου, με επίκεντρο την περιοχή του Προκοπίου. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στην Αττική, προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους Αθήνας και Πειραιά.
Ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 12:58 με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Προκοπίου και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, στις 13:02, ακολούθησε ισχυρότερη δόνηση 5,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του Προκοπίου και ίδιο εστιακό βάθος. Ακολούθησαν κι άλλες δονήσεις με επίκεντρα το Μαντούδι και τον Λιμνιώνα.
«Κατέρρευσε κτίριο στη Δαφνούσα»
Σε δήλωσή του στο in.gr, ο δήμαρχος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, περιέγραψε ανησυχητική εικόνα: «Υπάρχουν πολύ σημαντικές κτιριακές ζημιές στο ίδιο σημείο που είχαν σημειωθεί και πέρυσι: Προκόπι και Δαφνούσα. Στη Δαφνούσα κατέρρευσε ένα κτίριο. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμένα άτομα».
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα βγουν συνεργεία για καταγραφή των ζημιών, ενώ βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Νίκος Παπαευσταθίου επιβεβαίωσε ότι Αστυνομία και Πυροσβεστική έχουν ήδη ξεκινήσει καταγραφές στην περιοχή.





