- Συναγερμός σήμανε τις πρωινές ώρες χθες στη Λιμενική Αρχή του Περάματος, μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλωτή δεξαμενή που βρισκόταν στη ναυπηγοεπισκευαστική βάση της περιοχής.
- Μέσα στη δεξαμενή ήταν ανελκυσμένο φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο, το οποίο περνούσε από εργασίες επισκευής.
- Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι φλόγες πετάχτηκαν εξαιτίας σπινθηρισμών που δημιουργήθηκαν την ώρα που γίνονταν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης.
Συναγερμός σήμανε τις πρωινές ώρες χθες στη Λιμενική Αρχή του Περάματος, μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλωτή δεξαμενή που βρισκόταν στη ναυπηγοεπισκευαστική βάση της περιοχής.
Μέσα στη δεξαμενή ήταν ανελκυσμένο φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο, το οποίο περνούσε από εργασίες επισκευής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι φλόγες πετάχτηκαν εξαιτίας σπινθηρισμών που δημιουργήθηκαν την ώρα που γίνονταν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης.
Η άμεση κινητοποίηση και η κατάσβεση
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Ωστόσο, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην ταχύτατη αντίδραση των εργαζομένων της πλωτής δεξαμενής και συνεργείων της περιοχής, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν πάρει διαστάσεις.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ενώ οι έλεγχοι έδειξαν ότι δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα του Περάματος, το οποίο υπάγεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.





