Υπόθεση Γρίβα: Η εισαγγελέας ζητά δίκη για κακούργημα για τους αστυνομικούς που την άφησαν αβοήθητη

Διαβάστε

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) για κακουργηματική θανατηφόρα έκθεση από υπόχρεο διά παραλείψεως ζητά η εισαγγελέας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τους τέσσερις αστυνομικούς που άφησαν αβοήθητη την Κυριακή Γρίβα λίγο πριν δολοφονηθεί από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, την 1η Απριλίου 2024.
  • Ποιοι κατηγορούνται Στο εδώλιο καλούνται να καθίσουν τέσσερις ένστολοι:Ο φρουρός στο εξωτερικό φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Η αξιωματικός υπηρεσίας Η επόπτρια του Τμήματος Ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης που είχε απαντήσει στην έκκλησή της Γρίβας με τη φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου»Τι αναφέρει η εισαγγελική πρόταση Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι τέσσερις κατηγορούμενοι «ενεργώντας από πρόθεση διά παραλείψεως εξέθεσαν άλλον σε κίνδυνο και τον κατέστησαν αβοήθητο, ενώ είχαν από τον νόμο ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προβούν σε ενέργειες για την αποτροπή του αποτελέσματος» — με αποτέλεσμα τον θάνατο της παθούσας.
  • Η εισαγγελέας ζητά επίσης να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους μετά τις απολογίες τους.

Να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) για κακουργηματική θανατηφόρα έκθεση από υπόχρεο διά παραλείψεως ζητά η εισαγγελέας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τους τέσσερις αστυνομικούς που άφησαν αβοήθητη την Κυριακή Γρίβα λίγο πριν δολοφονηθεί από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, την 1η Απριλίου 2024.

Ποιοι κατηγορούνται

Στο εδώλιο καλούνται να καθίσουν τέσσερις ένστολοι:

  • Ο φρουρός στο εξωτερικό φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος
  • Η αξιωματικός υπηρεσίας
  • Η επόπτρια του Τμήματος
  • Ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης που είχε απαντήσει στην έκκλησή της Γρίβας με τη φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου»

Τι αναφέρει η εισαγγελική πρόταση

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι τέσσερις κατηγορούμενοι «ενεργώντας από πρόθεση διά παραλείψεως εξέθεσαν άλλον σε κίνδυνο και τον κατέστησαν αβοήθητο, ενώ είχαν από τον νόμο ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προβούν σε ενέργειες για την αποτροπή του αποτελέσματος» — με αποτέλεσμα τον θάνατο της παθούσας.

Η εισαγγελέας ζητά επίσης να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους μετά τις απολογίες τους.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία νέα