Παραιτήθηκε ο Σωτήρης Σέρμπος από σύμβουλος του Μητσοτάκη

Διαβάστε

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Την παραίτησή του από τη θέση του μετακλητού συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα εξωτερικής πολιτικής υπέβαλε ο Σωτήρης Σέρμπος.
  • Η παραίτηση έγινε αποδεκτή και, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο κ.
  • Σέρμπος απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του από τις 21 Αυγούστου 2026.

Την παραίτησή του από τη θέση του μετακλητού συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα εξωτερικής πολιτικής υπέβαλε ο Σωτήρης Σέρμπος.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή και, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο κ. Σέρμπος απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του από τις 21 Αυγούστου 2026. Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, γίνεται αποδεκτή η παραίτηση του Σωτήριου Σέρμπου του Κωνσταντίνου, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από τη θέση μετακλητού συνεργάτη της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η παραίτηση οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, ενώ όπως σημειώνεται, είχε γίνει νωρίτερα αλλά τώρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Το προηγούμενο επεισόδιο με τις δηλώσεις για το Ιράν

Ο Σωτήρης Σέρμπος είχε βρεθεί και στο παρελθόν στο επίκεντρο συζητήσεων, λόγω των δημόσιων τοποθετήσεών του για την αμερικανική επιχείρηση στο Ιράν. Τον Απρίλιο του 2026 είχε χαρακτηρίσει την αμερικανική στρατηγική ως προσπάθεια για «Βενεζουέλα 2.0», η οποία τελικά, όπως υποστήριξε, εξελίχθηκε σε «Βόρεια Κορέα 2.0», μιλώντας για «απερίσκεπτη ενέργεια».

Οι δηλώσεις αυτές είχαν προκαλέσει την αντίδραση της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στο briefing της 27ης Απριλίου 2026, είχε ξεκαθαρίσει ότι οι απόψεις του κ. Σέρμπου «δεν απηχούν τις απόψεις της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού», επισημαίνοντας ότι εκφράζεται με την επιστημονική του ιδιότητα, ενώ η εξωτερική πολιτική της χώρας χαράσσεται από τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Εξωτερικών και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Ο Σωτήρης Σέρμπος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και είχε θέσει υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του 2024, χωρίς ωστόσο να εκλεγεί.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία νέα