ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδος! Ανατροπή επί του Παναθηναϊκού 2-1 με γκολ Ζοάο Μάριο στο 90’+3′

Must read

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Με το γκολ του Ζοάο Μάριο στο 90’+3′ η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό 2-1 με ανατροπή στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Super League και σε συνδυασμό με το 1-1 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο «Γ.
  • Καραϊσκάκης» κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος, επιστρέφοντας στην κορυφή έπειτα από τριετία.
  • Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με το τέρμα του Τεττέη στο 62′, όμως η ΑΕΚ «γύρισε» το ματς με τα τέρματα του Ζίνι (72′) και του Ζοάο Μάριο (90’+3′), κατακτώντας τον τίτλο δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη των playoffs.

Με το γκολ του Ζοάο Μάριο στο 90’+3′ η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό 2-1 με ανατροπή στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Super League και σε συνδυασμό με το 1-1 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος, επιστρέφοντας στην κορυφή έπειτα από τριετία.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με το τέρμα του Τεττέη στο 62′, όμως η ΑΕΚ «γύρισε» το ματς με τα τέρματα του Ζίνι (72′) και του Ζοάο Μάριο (90’+3′), κατακτώντας τον τίτλο δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη των playoffs.

Πώς εξελίχθηκε ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός προσέγγισε πρώτος την περιοχή της ΑΕΚ και μόλις στο 6ο λεπτό είχε σπουδαία ευκαιρία με τον Παντελίδη, που ο Στρακόσια αναχαίτισε σταθερά. Η ΑΕΚ απάντησε στο 8′ με το πλασέ του Κοϊτά, όμως ο Λαφόν έκανε τρομερή επέμβαση στη γωνία του. Στο 39′ ο Κοντούρης έπιασε καταπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα, με τον Στρακόσια να το αναχαιτίζει με εξαιρετική επέμβαση. Στο 45’+1′ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Βάργκα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ που επιβεβαιώθηκε από τον έλεγχο του VAR.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 63′. Από καταπληκτική ενέργεια του Παντελίδη και πάσα προς τον Αντίνο, ο Τσέριν έπιασε τρομερό πλασέ στη συμβολή των δοκών και ο Τεττέη στην επαναφορά με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και στο 72′ ισοφάρισε με τον Ζίνι — ο νεαρός φορ που είχε μπει στο 66′ — ο οποίος με τρομερά δυνατό σουτ σε φάση διαρκείας έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Στο 75′ ο Ζίνι είχε κι άλλη ευκαιρία στο δοκάρι, έπειτα από άστοχη έξοδο του Λαφόν. Στο 89′ ο Γάλλος τερματοφύλακας έκανε καταπληκτική διπλή επέμβαση πάνω στον Γιόβιτς και αμέσως μετά στον Ρότα, διατηρώντας το σκορ στο 1-1. Στο 90’+3′ όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα: ο Ζοάο Μάριο, έπειτα από ασίστ του Γιόβιτς, έκανε το 2-1 για την ΑΕΚ και της χάρισε τον τίτλο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Διαιτητής: Χαρμ Όσμερς (Γερμανία)

Κίτρινες — ΑΕΚ: Μουκουντί 18′, Ρέλβας 34′, Στρακόσια 63′, Πινέδα 85′ | Παναθηναϊκός: Καλάμπρια 42′, Τεττέη 61′, Λαφόν 81′

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσια, Ρότα, Ρέλβας, Μουκουντί, Πήλιος, Μαρίν (86′ Μάνταλος), Πινέδα, Κοϊτά (86′ Ζοάο Μάριο), Περέιρα (66′ Ζίνι), Βάργκα, Γιόβιτς (90’+5′ Λιούμπισιτς)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράφα Μπενίτεθ): Λαφόν, Καλάμπρια, Πάλμερ-Μπράουν, Τουμπά, Κυριακόπουλος, Τσέριν, Κοντούρης (73′ Σιώπης), Παντελίδης (73′ Ζαρουρί), Ταμπόρδα (84′ Τζούριτσιτς), Αντίνο, Τεττέη (84′ Πάντοβιτς)

- Advertisement -spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Latest article