Ανάκληση σαλάτας – βρέθηκε Listeria, μην την καταναλώσετε

Διαβάστε

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Άμεση ανάκληση παρτίδας της σαλάτας «Μαρουλένια» με μαρούλι romaine, butterhead & escarole της εταιρείας Μπάρμπα Σταθής ΜΑΒΕΕ διέταξε ο ΕΦΕΤ, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις που ανίχνευσαν τον παθογόνο μικροοργανισμό Listeria monocytogenes.
  • Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ προέβη σε δειγματοληψία του εν λόγω προϊόντος στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» 2026.
  • Το δείγμα εξετάστηκε από το Τμήμα Εργαστηριακών Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου.

Άμεση ανάκληση παρτίδας της σαλάτας «Μαρουλένια» με μαρούλι romaine, butterhead & escarole της εταιρείας Μπάρμπα Σταθής ΜΑΒΕΕ διέταξε ο ΕΦΕΤ, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις που ανίχνευσαν τον παθογόνο μικροοργανισμό Listeria monocytogenes.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ προέβη σε δειγματοληψία του εν λόγω προϊόντος στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» 2026. Το δείγμα εξετάστηκε από το Τμήμα Εργαστηριακών Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου.

Στοιχεία του προϊόντος που ανακαλείται:

  • Προϊόν: Σαλάτα «Μαρουλένια» (μαρούλι romaine, butterhead & escarole)
  • Παραγωγός: ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΒΕΕ, ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης, Σίνδος
  • Αριθμός παρτίδας: L/261462 5
  • Ημερομηνία ανάλωσης: έως 03/06/2026

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της παρτίδας, με τους σχετικούς ελέγχους να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Ανάκληση σαλάτας - βρέθηκε Listeria, μην την καταναλώσετε

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία νέα