- Άμεση και αυστηρή ρύθμιση για τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
- Βασικός άξονας του νέου πλαισίου: πλήρης απαγόρευση για ανηλίκους και υποχρεωτική ασφάλιση για όλα τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφορούν στους δρόμους.
- Ο υπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα «ιδιαίτερο και δύσκολο», επισημαίνοντας ωστόσο ότι η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Άμεση και αυστηρή ρύθμιση για τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Βασικός άξονας του νέου πλαισίου: πλήρης απαγόρευση για ανηλίκους και υποχρεωτική ασφάλιση για όλα τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφορούν στους δρόμους.
Ο υπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα «ιδιαίτερο και δύσκολο», επισημαίνοντας ωστόσο ότι η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Εκατοντάδες πατίνια σε κεντρικούς δρόμους, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν οι άνθρωποι — πρέπει να τελειώνει», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος και στο φαινόμενο της εγκατάλειψης πατινιών επάνω στα πεζοδρόμια.
Δύο άμεσα μέτρα: Απαγόρευση και ασφάλιση
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα προωθηθεί πολύ γρήγορα και θα περιλαμβάνει δύο βασικές ρυθμίσεις. Πρώτον, απόλυτη απαγόρευση χρήσης για ανηλίκους. Δεύτερον, υποχρεωτική ασφάλιση, καθώς όπως ανέφερε ο υπουργός, σε περίπτωση ατυχήματος δεν υπάρχει σήμερα καμία πρόνοια αποζημίωσης για τον παθόντα. «Αν σήμερα σε χτυπήσει ένα πατίνι, ποιος θα σε αποζημιώσει;» ρώτησε ρητορικά, επισημαίνοντας την πολλαπλασιαστική αύξηση των ατυχημάτων.
Ευθύνη για την εφαρμογή των νέων μέτρων θα έχουν και οι δήμοι, οι οποίοι καλούνται να παρέμβουν τόσο στο θέμα της στάθμευσης όσο και στον αριθμό των διαθέσιμων πατινιών στις πόλεις τους.
Greek Mafia και φονικό στην Κρήτη
Στο ίδιο διάστημα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο φονικό στην Κρήτη με θύμα έναν 21χρονο, υπογραμμίζοντας ότι η αστυνομία ακολούθησε πιστά τις εισαγγελικές οδηγίες. «Η αστυνομία δεν συλλαμβάνει χωρίς εντολή εισαγγελέα», τόνισε, ενώ δήλωσε ότι δεν φοβάται ενδεχόμενη νέα βεντέτα στο νησί.
Για τη Greek Mafia, ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για σημαντικά βήματα προόδου, τονίζοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια καμία δολοφονία δεν μένει ανεξιχνίαστη — στέλνοντας έτσι ηχηρό μήνυμα σε όσους πίστευαν ότι μπορούν να δρουν ατιμώρητα.





