Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: Γιορτάζει τον Πολιούχο του, Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο, στις 28 και 29 Αυγούστου

Διαβάστε

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη καλεί δημότες και επισκέπτες να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, Πολιούχου του Ρέντη, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Αυγούστου.
  • Στο εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου και Αγίου Ιωάννου Ρέντη κ.κ.
  • Σεραφείμ, η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του ίδιου Μητροπολίτη, καθώς και ο Μεθέορτος Εσπερινός.

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη καλεί δημότες και επισκέπτες να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, Πολιούχου του Ρέντη, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Στο εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου και Αγίου Ιωάννου Ρέντη κ.κ. Σεραφείμ, η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του ίδιου Μητροπολίτη, καθώς και ο Μεθέορτος Εσπερινός.

Ξεχωριστή μέριμνα έχει δοθεί ώστε η γιορτή να συνδυάζει τη λαμπρότητα με τον σεβασμό προς την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Έτσι, την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 22:00, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, θα πραγματοποιηθεί ρίψη αθόρυβων πυροτεχνημάτων — ένα θέαμα εντυπωσιακό αλλά πιο ήπιο, με σημαντικά μειωμένη ηχορύπανση και μικρότερη όχληση για παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα ευαίσθητα στον θόρυβο και ζώα.

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μαραγκάκης

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης ανέφερε:

«Ο εορτασμός του Πολιούχου μας, Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, αποτελεί μια κορυφαία στιγμή πίστης και παράδοσης για τον Ρέντη και για ολόκληρη την πόλη μας. Προσκαλώ όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να τιμήσουμε μαζί την ιστορία και τις αξίες της πόλης μας.

Και φέτος επιλέξαμε να ολοκληρώσουμε το εορταστικό πρόγραμμα με ρίψη αθόρυβων πυροτεχνημάτων, αποδεικνύοντας ότι η παράδοση μπορεί να συμβαδίζει με τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε τον εορταστικό χαρακτήρα της βραδιάς, περιορίζοντας σημαντικά την ηχορύπανση και την όχληση που προκαλούν τα συμβατικά πυροτεχνήματα, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, ευάλωτες ομάδες και τα ζώα. Είναι μια επιλογή που εκφράζει τη φιλοσοφία του Δήμου μας: σύγχρονες, υπεύθυνες και ανθρώπινες δράσεις που σέβονται όλους τους πολίτες.»

Αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026

  • 19:00 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου και Αγίου Ιωάννου Ρέντη κ.κ. Σεραφείμ
  • 20:30 Προσέλευση καλεσμένων
  • 21:00 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου
  • 22:00 Καύση αθόρυβων πυροτεχνημάτων στην Κεντρική Πλατεία της πόλης

Σάββατο 29 Αυγούστου 2026

  • 07:00 – 10:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου και Αγίου Ιωάννου Ρέντη κ.κ. Σεραφείμ
  • 19:00 – 21:00 Μεθέορτος Εσπερινός
- Advertisement -spot_img

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία νέα