Σακελλαρίδης για ΕΛΑΣ Τσίπρα: «Παίζει σε δύο ακροατήρια ταυτόχρονα — το δεξί φλας δεν θα αργήσουμε να το δούμε»

Διαβάστε

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Αιχμηρή κριτική με πολλαπλούς αποδέκτες άσκησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς και προεδρεύων του κόμματος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας το πρωί της Τετάρτης (27.05.2026) στο Action24 την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα «ΕΛΑΣ – Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη».
  • Ο Σακελλαρίδης χαρακτήρισε την ομιλία Τσίπρα «γενικόλογη», λέγοντας ότι δεν άκουσε «κάτι διαφορετικό από όσα ακούγαμε το 2023, το 2022, το 2021».
  • Αναγνώρισε ωστόσο ότι στην εκδήλωση της 26ης Μαΐου «όλος ο κόσμος που μαζεύτηκε είχε μία πραγματική αγωνία να υπάρξει μία διέξοδος και έβλεπες τον Αλέξη Τσίπρα με μία προσμονή, μία αναζήτηση της ελπίδας που έχει χαθεί».

Αιχμηρή κριτική με πολλαπλούς αποδέκτες άσκησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς και προεδρεύων του κόμματος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας το πρωί της Τετάρτης (27.05.2026) στο Action24 την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα «ΕΛΑΣ – Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη».

Ο Σακελλαρίδης χαρακτήρισε την ομιλία Τσίπρα «γενικόλογη», λέγοντας ότι δεν άκουσε «κάτι διαφορετικό από όσα ακούγαμε το 2023, το 2022, το 2021». Αναγνώρισε ωστόσο ότι στην εκδήλωση της 26ης Μαΐου «όλος ο κόσμος που μαζεύτηκε είχε μία πραγματική αγωνία να υπάρξει μία διέξοδος και έβλεπες τον Αλέξη Τσίπρα με μία προσμονή, μία αναζήτηση της ελπίδας που έχει χαθεί». Όμως, όπως τόνισε, «χθες δεν ακούσαμε τοποθετήσεις, ακούσαμε γενικόλογες διακηρύξεις».

Το όνομα «παίζει» σε δύο επίπεδα

Με ιδιαίτερα αιχμηρή διατύπωση, ο Σακελλαρίδης επεσήμανε ότι ακόμα και η επιλογή του ονόματος του νέου κόμματος λειτουργεί σε δύο επίπεδα: «Πολύς κόσμος θα το βλέπει με ένα λάμδα, με την παραπομπή στον ιστορικό Ελληνικό Απελευθερωτικό Στρατό και στον Άρη Βελουχιώτη. Πολύς κόσμος θα το ακούει με δύο λάμδα».

«Πάλι και με το όνομα παίζει και στα δύο ακροατήρια ταυτόχρονα», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελεί πολιτικό προσόν μόνο αν υπήρχε «ραχοκοκαλιά πολιτική και ιδεολογική» ικανή να απαντήσει στα προβλήματα που προκαλεί η κυβέρνηση.

«Το δεξί φλας δεν θα αργήσουμε να το δούμε»

Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς ανέβασε τους τόνους, δηλώνοντας βέβαιος ότι ο Τσίπρας «θα προσπαθούσε να χτίσει πάνω στην Αριστερά, που είναι ο φυσικός του χώρος» — για να προσθέσει με νόημα: «Όπως ήμουν σίγουρος γι’ αυτό, είμαι και πολύ σίγουρος ότι το δεξί φλας δεν θα αργήσουμε να το δούμε».

Κατά τον Σακελλαρίδη, το πρόβλημα του πρώην πρωθυπουργού δεν είναι απλώς ιδεολογικό: «Δεν είναι ότι είναι πιο δεξιός από αυτό που θα ήθελε ένας αριστερός ή κεντρώος πολίτης», αλλά ότι «μπορεί να πει την ίδια στιγμή πράγματα τα οποία είναι και αριστερά και δεξιά». Αυτό, όπως είπε, «δημιουργεί μία εγγενή αντίφαση» και στερεί από τον Τσίπρα «την απαραίτητη αξιοπιστία που χρειάζεται για να μπορέσει να εμπνεύσει ξανά τον κόσμο» — συνδέοντας αυτή την τακτική με το βαρύ εκλογικό κόστος που πλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2023.

Αιχμές και για ΠΑΣΟΚ — «Να συμπεριφέρονται πιο ηγεμονικά»

Ο Σακελλαρίδης άνοιξε και το ζήτημα των σχέσεων στον ευρύτερο χώρο της αντιπολίτευσης, αφήνοντας αιχμές τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για το νέο κόμμα Τσίπρα: «Αν πραγματικά μας ενδιαφέρει να πέσει ο Μητσοτάκης, κόμματα τα οποία σήμερα εμφανίζονται στο 12%, 13%, 14% στις δημοσκοπήσεις, όπως το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, θα έπρεπε να συμπεριφέρονται με έναν διαφορετικό τρόπο, πιο ηγεμονικό». Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν ρόλο απέναντι στην κυβέρνηση «θα έπρεπε και να συζητάνε μεταξύ τους», ιδίως εφόσον οι δημοσκοπήσεις αφήνουν περιθώριο για «μαθηματικές ασκήσεις».

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία νέα