- Τα μη συχνά δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων μεγαλώνουν το πρόβλημα, φέρνοντας τους κατοίκους αντιμέτωπους με γεμάτους κάδους, ποντίκια, δυσάρεστες οσμές και υγειονομικούς κινδύνους που δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν.
- Η οργή των κατοίκων εκφράζεται έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
- «Το νησί των σκουπιδιών — όλος ο κόσμος διαμαρτύρεται.
Τα μη συχνά δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων μεγαλώνουν το πρόβλημα, φέρνοντας τους κατοίκους αντιμέτωπους με γεμάτους κάδους, ποντίκια, δυσάρεστες οσμές και υγειονομικούς κινδύνους που δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν.
Η οργή των κατοίκων εκφράζεται έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Το νησί των σκουπιδιών — όλος ο κόσμος διαμαρτύρεται. Συνεχεία πρέπει να περνάει το απορριμματοφόρο τρεις φορές την εβδομάδα: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Χρήματα μαζεύουν από τους δημότες — τόσο δύσκολο είναι; Το καλοκαίρι τι θα γίνει; Τόσο όμορφο νησί και δεν κάνουν τα αυτονόητα», γράφει χαρακτηριστικά κάτοικος.
Άλλοι επισημαίνουν τις νομικές υποχρεώσεις του Δήμου: «Υποχρέωση του Δήμου είναι να περνάει τακτικά το απορριμματοφόρο και να κάνει τη σχετική απολύμανση, όπως ορίζεται από τον νόμο. Καθώς φαίνεται, ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το νησί — όλες οι περιοχές έχουν τα ίδια προβλήματα».
Ερωτήματα και για την αντιπολίτευση
Δεν λείπουν και οι φωνές που στρέφονται προς την αντιπολίτευση: «Και η αντιπολίτευση τι κάνει; Γιατί δεν το βάζει θέμα στα συμβούλια; Μήπως πρέπει οι κάτοικοι να πάμε στο συμβούλιο με φωτογραφίες και βίντεο — ακόμα και στον επίτροπο;»
Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο από τον Δήμο Σαλαμίνας, ενώ με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω.
Με πληροφορίες από salamina24news





