Συναγερμός στην Ουάσινγκτον: Ένοπλος επιτέθηκε σε δεξίωση παρουσία Τραμπ – Πυροβολήθηκε αστυνομικός

Must read

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε σήμερα λόγο για ενέργεια ενός «εν δυνάμει δολοφόνου», αφού ένας ένοπλος επιχείρησε να εισέλθει σε δεξίωση στην οποία παρευρισκόταν ο αμερικανός πρόεδρος και συνελήφθη αφού πυροβόλησε ένα μέλος των δυνάμεων της τάξης.
  • «Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Δημοκρατία μας δέχεται επίθεση από έναν εν δυνάμει δολοφόνο ο οποίος επιδιώκει να σκοτώσει», δήλωσε ο Τραμπ, φορώντας ακόμα το σμόκιν του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο περίπου δύο ώρες μετά το επεισόδιο.
  • Απέναντί του είχε δημοσιογράφους με παπιγιόν και μακριές τουαλέτες που, όπως αυτός, ήταν προσκεκλημένοι στο δείπνο στο οποίο συμμετέχει η «αφρόκρεμα» της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε σήμερα λόγο για ενέργεια ενός «εν δυνάμει δολοφόνου», αφού ένας ένοπλος επιχείρησε να εισέλθει σε δεξίωση στην οποία παρευρισκόταν ο αμερικανός πρόεδρος και συνελήφθη αφού πυροβόλησε ένα μέλος των δυνάμεων της τάξης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Δημοκρατία μας δέχεται επίθεση από έναν εν δυνάμει δολοφόνο ο οποίος επιδιώκει να σκοτώσει», δήλωσε ο Τραμπ, φορώντας ακόμα το σμόκιν του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο περίπου δύο ώρες μετά το επεισόδιο. Απέναντί του είχε δημοσιογράφους με παπιγιόν και μακριές τουαλέτες που, όπως αυτός, ήταν προσκεκλημένοι στο δείπνο στο οποίο συμμετέχει η «αφρόκρεμα» της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον.

Ο αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι ένα μέλος των δυνάμεων της τάξης πυροβολήθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ένοπλος, η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε αμέσως γνωστή, ήταν «μοναχικός λύκος» και «παράφρονας».

«Πολυάριθμα όπλα»

Λίγο πριν από αυτή την ενημέρωση, ο Τραμπ δημοσιοποίησε μέσω του Truth Social εικόνες από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν έναν άνδρα να ορμά μέσα από την πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να τραβούν τα όπλα τους.

«Ήταν, κατά κάποιο τρόπο, πολύ ωραίο να βλέπεις έναν άνδρα να ορμάει σε μια θέση ελέγχου ασφαλείας οπλισμένος με πολλά όπλα και να εξουδετερώνεται από μερικά πολύ θαρραλέα μέλη της Secret Service, τα οποία έδρασαν πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Τραμπ.

Το ξενοδοχείο Hilton της Ουάσινγκτον, όπου παρετίθετο το δείπνο που ματαιώθηκε, «δεν είναι ένα ιδιαίτερα ασφαλές κτίριο», επέκρινε ο Τραμπ — ωστόσο αναγνώρισε ότι ο μηχανισμός ασφαλείας «ήταν πολύ ασφαλής», λέγοντας ότι τα μέλη της ασφάλειας σταμάτησαν τον ένοπλο πριν μπει στη μεγάλη αίθουσα στην οποία βρισκόταν ο ίδιος. Μπροστά στο ίδιο ξενοδοχείο, ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν είχε τραυματισθεί το 1981 από σφαίρα σε απόπειρα δολοφονίας.

«Κάτω! Κάτω!» — Χάος στην αίθουσα

Το ετήσιο δείπνο της ένωσης ανταποκριτών του Λευκού Οίκου είχε μόλις αρχίσει, όταν ακούσθηκε μεγάλη αναταραχή στις εισόδους της αίθουσας. Ακούσθηκαν κραυγές «Κάτω! Κάτω!».

Οι συνδαιτυμόνες αμέσως ξάπλωσαν ή γονάτισαν στο πάτωμα — πολλοί απ’ αυτούς κρατώντας πάντως υψωμένα τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν — ενώ ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, που κάθονταν στο κεντρικό τραπέζι σε υπερυψωμένο σημείο, απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια. Πράκτορες της Secret Service μπήκαν στην αίθουσα βαριά οπλισμένοι.

Σε βίντεο του Γαλλικού Πρακτορείου, φαίνεται ο Τραμπ καθισμένος στο τιμητικό τραπέζι μαζί με τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς και την εκπρόσωπό του Καρολάιν Λέβιτ, ενώ ακούγονται κρότοι που αρχικά δεν προκαλούν καμία αντίδραση. Μόνο μερικά δευτερόλεπτα αργότερα οι συνδαιτυμόνες συνειδητοποιούν ότι υπάρχει περιστατικό — με την αγωνία να διαγράφεται εμφανώς στο πρόσωπο της Μελάνια.

Βαριά οπλισμένοι πράκτορες επεμβαίνουν πολύ γρήγορα και απομακρύνουν τον πρόεδρο προς το αριστερό μέρος της εξέδρας. Άλλοι πράκτορες περνούν πάνω από το τραπέζι και σημαδεύουν με τα όπλα τους το κοινό. Οι δυνάμεις της τάξης διέταξαν στη συνέχεια τους προσκεκλημένους — δημοσιογράφους, υπουργούς, πολιτικούς και διάφορες προσωπικότητες — να εγκαταλείψουν την τεράστια αίθουσα του υπογείου. Αστυνομικοί περικύκλωσαν το σημείο και ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την περιοχή, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ένας ύποπτος συνελήφθη. Μέσω του Truth Social, ο Τραμπ χαιρέτισε τη δουλειά των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η ένωση των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου (WHCA) οργανώνει αυτό το δείπνο πολιτικών και δημοσιογράφων κάθε άνοιξη. Ο Τραμπ, ο οποίος επιτίθεται αδιάκοπα στον Τύπο, παρευρισκόταν για πρώτη φορά ως πρόεδρος.

- Advertisement -spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Latest article