Δύο σημαντικές ομόφωνες αποφάσεις στη Β’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά: Δωρεάν λεωφορείο για το Βεάκειο και φιλολογικό εργαστήρι

Διαβάστε

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση του πολιτισμού στον Πειραιά,  δρομολογούνται μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του αποψινού συμβουλίου της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά.
  • Τις εξελίξεις γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο κ.
  • Mastronikolas Panos, αναδεικνύοντας το πνεύμα συνεργασίας και τις ουσιαστικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση του πολιτισμού στον Πειραιά,  δρομολογούνται μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του αποψινού συμβουλίου της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά.

Τις εξελίξεις γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο κ. Mastronikolas Panos, αναδεικνύοντας το πνεύμα συνεργασίας και τις ουσιαστικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ανακούφιση του Προφήτη Ηλία με δωρεάν express λεωφορείο για το Βεάκειο

Το πρώτο και εξαιρετικά φλέγον ζήτημα που απασχόλησε το συμβούλιο αφορούσε το κυκλοφοριακό χάος και τα προβλήματα στάθμευσης που δημιουργούνται στον λόφο του Προφήτη Ηλία τις ημέρες και ώρες των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Βεάκειο Θέατρο.

Κατόπιν μιας πρόσφατης συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με κατοίκους της περιοχής, ακούστηκαν τα δικαιολογημένα παράπονα και τα αιτήματά τους για αποσυμφόρηση της γειτονιάς από τα οχήματα. Ως άμεση απάντηση, δόθηκε εντολή και ψηφίστηκε ομόφωνα η δημιουργία μιας πιλοτικής, δωρεάν express λεωφορειακής γραμμής η οποία θα συνδέει την πλατεία Κοραή απευθείας με το Βεάκειο.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των επισκεπτών του θεάτρου, μειώνοντας δραστικά την ανάγκη χρήσης Ι.Χ. επάνω στον λόφο. Η υλοποίηση του μέτρου αυτού, καθώς και μιας ευρύτερης δέσμης παρεμβάσεων για το κυκλοφοριακό, συντονίζεται από τους αρμόδιους αντιδημάρχους Πολιτισμού, Γιάννη Χατζηαλέξη, και Δημοτικής Αστυνομίας & Συγκοινωνίας, Χαράλαμπο Λιακόσταυρο.

Επένδυση στον πολιτισμό: Δημιουργία Δωρεάν Φιλολογικού Εργαστηρίου

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος των αποφάσεων, η Β’ Δημοτική Κοινότητα προχωρά σε μια πρωτοποριακή πολιτιστική δράση με τη σύσταση ενός ΔΩΡΕΑΝ φιλολογικού εργαστηρίου, ανοιχτού για όλους τους δημότες. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ουσιαστική προαγωγή των γραμμάτων, η ενίσχυση του πολιτιστικού ιστού της πόλης και, κυρίως, η έμπρακτη ανάδειξη νέων Πειραιωτών συγγραφέων και λογοτεχνών.

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει σε στενή συνεργασία με τον καθηγητή και λογοτέχνη κ. Παύλο Φήμη. Στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» προσωπικότητες των γραμμάτων και της τοπικής ενημέρωσης, όπως ο Πειραιώτης λογοτέχνης κ. Τραϊφόρος και ο διευθυντής της εφημερίδας «Η φωνή των Πειραιωτών.gr», Γιάννης Κανατσέλης.

Όπως επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες, η δημοτική αρχή και τα τοπικά συμβούλια επιδιώκουν να βρίσκονται διαρκώς δίπλα στους δημότες με χειροπιαστά αποτελέσματα και κοινωνικές δράσεις, επιλέγοντας την ουσία μακριά από μεγάλες υποσχέσεις, ενώ απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά με προτάσεις, ιδέες και καλοπροαίρετη κριτική.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία νέα