Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς γιόρτασε τα 88 χρόνια του με βράβευση του Γιώργου Νταλάρα

Διαβάστε

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς γιόρτασε 88 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση με μια βραδιά υψηλού συμβολισμού και ιδιαίτερης συγκίνησης.
  • Στην κατάμεστη αρένα του Θεμιστόκλειου Συγκροτήματος στη Νίκαια, το Ίδρυμα τίμησε την ιστορική του διαδρομή, παρουσίασε τη στρατηγική του για τη νέα εποχή, εγκαινίασε το πρώτο Συνέδριο Alumni και απέδωσε το Χρυσό Μετάλλιό του στον Γιώργο Νταλάρα, αναγνωρίζοντας τη διαχρονική προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό.
  • Την παρουσίαση της επετειακής εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς γιόρτασε 88 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση με μια βραδιά υψηλού συμβολισμού και ιδιαίτερης συγκίνησης. Στην κατάμεστη αρένα του Θεμιστόκλειου Συγκροτήματος στη Νίκαια, το Ίδρυμα τίμησε την ιστορική του διαδρομή, παρουσίασε τη στρατηγική του για τη νέα εποχή, εγκαινίασε το πρώτο Συνέδριο Alumni και απέδωσε το Χρυσό Μετάλλιό του στον Γιώργο Νταλάρα, αναγνωρίζοντας τη διαχρονική προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό.

Την παρουσίαση της επετειακής εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.

Η νέα αναπτυξιακή πορεία του Ιδρύματος

Κεντρικός άξονας του χαιρετισμού του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητή Μιχαήλ Ε. Σφακιανάκη, αποτέλεσε η παρουσίαση της νέας αναπτυξιακής πορείας του Ιδρύματος, με έμφαση στη διεθνοποίηση, την καινοτομία και τη διεύρυνση της πρόσβασης των νέων σε υψηλού επιπέδου σπουδές. Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στην έναρξη του διεθνούς κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος Global Applied AI, σε συνεργασία με το Purdue University of Indianapolis, στα δύο ευρωπαϊκά μεταπτυχιακά προγράμματα Κυβερνοασφάλειας και Διακυβέρνησης —με 600 πλήρεις υποτροφίες για πολίτες της Ε.Ε.— καθώς και στο δωρεάν μεταπτυχιακό MBA in Sustainability.

Ανέδειξε επίσης τον ρόλο του μοναδικού στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση Bloomberg Lab, τονίζοντας: «Η αποστολή του Πανεπιστημίου δεν εξαντλείται στην παραγωγή επιστημονικής γνώσης και στην επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά στη διαμόρφωση ανθρώπων με αξίες, κοινωνική ευαισθησία και δημοκρατική συνείδηση».

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η προβολή επετειακού βίντεο για τα 88 χρόνια του Πανεπιστημίου, με αυθεντικό αρχειακό υλικό της ΕΡΤ.

Το πρώτο Συνέδριο Alumni

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχε το πρώτο Συνέδριο Alumni, όπου οι διακεκριμένοι απόφοιτοι Θεόδωρος Πανταλάκης (μέλος Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου), Κυριακή Πιττή (Επιθεωρήτρια Αρχής Διαφάνειας) και Δανάη Μπεζαντάκου (CEO της Navigator Shipping Consultants και Πρόεδρος του International Propeller Club) μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες, υπογραμμίζοντας πώς η εκπαίδευση που έλαβαν καθόρισε την επαγγελματική τους πορεία. Το πάνελ συντόνισε ο δημοσιογράφος και απόφοιτος Άρης Ραβανός.

Η βράβευση του Γιώργου Νταλάρα

Η τελετή βράβευσης του Γιώργου Νταλάρα αποτέλεσε την πλέον συγκινητική στιγμή της βραδιάς. Με την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου, το Ίδρυμα αναγνώρισε τη μακρόχρονη προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό, την τέχνη και την κοινωνία. Ο Πρύτανης ανέδειξε τις αξίες που συνδέουν τον κορυφαίο ερμηνευτή με το Πανεπιστήμιο: την εξωστρέφεια, την αφοσίωση στην ποιότητα, τη στήριξη των νέων δημιουργών και την κοινωνική προσφορά.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής μίλησε από καρδιάς για τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, λίγα στενά από το Θεμιστόκλειο, για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και για το όνειρο σπουδών που δεν κατάφερε ποτέ να πραγματοποιήσει, αναρωτούμενος με ταπεινότητα: «Γιατί μου κάνετε τέτοια τιμή; Εγώ τη δουλειά μου έκανα μόνο».

Συναυλία και drone show

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία του Μουσικού Συνόλου του Πανεπιστημίου Πειραιώς, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, με αποκορύφωμα την κοινή ερμηνεία τραγουδιού από το Μουσικό Σύνολο και τον Γιώργο Νταλάρα. Τον εορτασμό έκλεισε ένα εντυπωσιακό drone show, συμβολικός επίλογος σε μια ιστορική βραδιά για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία νέα