Τραμπ απειλεί Ιράν με νέα πλήγματα – 20.000 άνθρωποι χωρίς νερό στη Σιρίκ

Διαβάστε

Σύνοψη από e-peiraias:
  • Με το γνωστό σκληρό ύφος του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέες απειλές κατά του Ιράν, προειδοποιώντας ότι η Τεχεράνη «θα πληρώσει το τίμημα» για την αποτυχία της να κλείσει συμφωνία — ενώ στο μεταξύ αμερικανικά πλήγματα άφησαν 20.000 ανθρώπους χωρίς πόσιμο νερό στο νότιο Ιράν.
  • Σε ανάρτησή του, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον ιρανικό στρατό «πλήρες και απόλυτο χάλι», υποστηρίζοντας ότι το Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία του Ιράν «δεν υπάρχουν καν πια».
  • Αποκάλεσε το Ιράν «νταή της Μέσης Ανατολής» που «είναι ΝΕΚΡΟΣ», και τόνισε ότι η χώρα είχε αρκετό χρόνο να διαπραγματευτεί μια «εξαιρετική» συμφωνία.

Με το γνωστό σκληρό ύφος του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέες απειλές κατά του Ιράν, προειδοποιώντας ότι η Τεχεράνη «θα πληρώσει το τίμημα» για την αποτυχία της να κλείσει συμφωνία — ενώ στο μεταξύ αμερικανικά πλήγματα άφησαν 20.000 ανθρώπους χωρίς πόσιμο νερό στο νότιο Ιράν.

Σε ανάρτησή του, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον ιρανικό στρατό «πλήρες και απόλυτο χάλι», υποστηρίζοντας ότι το Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία του Ιράν «δεν υπάρχουν καν πια». Αποκάλεσε το Ιράν «νταή της Μέσης Ανατολής» που «είναι ΝΕΚΡΟΣ», και τόνισε ότι η χώρα είχε αρκετό χρόνο να διαπραγματευτεί μια «εξαιρετική» συμφωνία. Σε δηλώσεις του στο Fox News, ανέφερε ότι βρίσκεται κοντά στο να διατάξει νέα πλήγματα σε εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας και γέφυρες.

20.000 χωρίς νερό σε 50 βαθμούς

Αμερικανικές επιθέσεις έπληξαν τη νύχτα τις περιοχές Τζασκ, Σιρίκ και το νησί Κεσμ, στη νότια ακτή του Ιράν, στο Στενό του Ορμούζ — που παραμένει αποκλεισμένο — σε αντίποινα για την κατάρριψη αμερικανικού ελικοπτέρου στον Κόλπο. Μεταξύ των στόχων, δύο ταμιευτήρες νερού στη Σιρίκ, αφήνοντας περίπου 20.000 κατοίκους χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό, σε συνθήκες καύσωνα με θερμοκρασίες 45 έως 50 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση. Αξιωματούχος της τοπικής εταιρείας ύδρευσης διευκρίνισε ότι οι πόροι υπόγειων υδάτων δεν επαρκούν για να αναπληρώσουν τη ζημιά.

Το Ιράν κατήγγειλε ότι τα αμερικανικά πλήγματα διεξήχθησαν «υπό ψευδές πρόσχημα» και απάντησε με πυραυλικές επιθέσεις σε Ιορδανία και Μπαχρέιν, συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου με αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στο Ιράν, ενώ μόλις χθες (9/6) ο ίδιος ο Τραμπ διαβεβαίωνε ότι οι δύο χώρες βρίσκονταν κοντά σε «πολύ καλή συμφωνία».

- Advertisement -spot_img

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία νέα